Cristina Zenica – „Trebuie să fii perseverent ca să obții ceea ce vrei”

Cristina Zenica

Zenica – „Trebuie să fii perseverent ca să obții ceea ce vrei”

#HumansOfOrtoProfil aduce în prim-plan încă un om frumos. Este rândul colegei noastre, Cristina Zenica, să strălucească – desigur, așa cum o face mereu! 🤩

Astăzi, Cristina ocupă poziția de Director filiale Iași, Botoșani, Vaslui și Bârlad, iar aceasta este o parte din povestea ei.

„Am început acum 16 ani, ca simplă angajată; inițial, am avut atribuții în zona relațiilor cu publicul – am muncit pentru fiecare pas înainte pe care l-am făcut –, așa am acumulat experiență de muncă, de colaborare cu oamenii și, nu în ultimul rând, o vastă experiență de viață. Am crescut alături de OrtoProfil, m-am maturizat și m-am format.”

Ascensiunea profesională a venit și ca urmare a faptului că ea și-a însușit cu rapiditate ceva deosebit de important:

„[…] am învățat că rolul meu este să-i ajut pe pacienți, să-i sprijin și să-i fac să meargă mai departe!”

Desigur, la succesul Cristinei au contribuit și modul ei de a fi, și credințele pe care le are.

„[…] sunt genul de om care vrea să-și dovedească competența și competitivitatea, dar care o face cu drag pentru că așa se poate bucura de roadele muncii sale, chiar dacă este greu. Până la urmă, nimic nu e ușor. Dacă vrei într-adevăr să realizezi ceva, să ai un feedback pozitiv de la toți cei cu care intri în contact, atunci, clar, numai prin muncă se poate face.”

Totodată, colega noastră consideră că atitudinea și implicarea unei persoane pot face o diferență majoră:

Cred că dacă ești o persoană pozitivă și consecventă, poți ajunge departe. [...] Trebuie să vrei să faci ceva și să faci cu drag acel lucru; dacă vii la serviciu doar pentru că «trebuie să vii», atunci n-o să-ți iasă.

Așadar, lucrurile sunt clare în opinia Cristinei:

„Pacientul simte dacă ești superficial și dacă nu te implici [...]”

Prin urmare:

„[…] Este foarte important ca noi să conștientizăm rolul pe care-l avem, fiecare dintre noi, în activitatea profesională. Trebuie să întreprindem mereu toate eforturile necesare pentru a ne ajuta pacienții – de aceea și apelează la noi; mulți dintre ei încep practic o altă etapă a vieții, iar noi trebuie să le fim alături și să-i ghidăm pe drumul către noua viață.”

O astfel de abordare implică și satisfacții pe măsură!

„Construim amintiri frumoase în fiecare zi! […] Sunt mulți pacienți care mă sună pentru a-mi face urări cu diferite ocazii, iar atunci realizez că acestora nu le sunt indiferentă, ci că fac parte dintre oamenii lor de suflet.”

Și pentru că am vorbit de reușite și de împliniri, colega noastră a dorit să sublinieze:

„[…] Noi, eu și membrii echipelor pe care le coordonez – dar nu numai, nu suntem doar colegi, ci și prieteni. Am considerat că pentru a avea rezultate optime, trebuie să existe o atmosferă frumoasă între noi. Funcționăm foarte bine împreună și le mulțumesc din suflet tuturor pentru acest lucru! […]”

Când a venit vorba despre timp liber și pasiuni suplimentare, Cristina a tresărit.

„Hobbyul meu este copilul meu, care mă ține în priză (la 380V!). La ora 16 trebuie să beau o cafea pentru a putea pleca acasă – altfel n-am curaj să intru pe ușă…”

            Și totuși…

            „[…] am descoperit acum jumătate de an că îmi place să grădinăresc, sunt înnebunită după flori. Avem o căsuță mică și o grădină, și după-amiaza, dacă mai rămâne timp, mă duc acolo și le leg, le ud, le spăl. Sunt fascinată. Chiar dacă stau până târziu, nu mă simt obosită. Plec încărcată de acolo.”

Sigur că există și preferate:

„Trandafirii și crinii. Trandafirii, pentru sufletul meu.”

Cristina, povestea noastră este mai frumoasă pentru că te avem alături. Împreună reușim să atingem multe vieți, îți mulțumim!

#HumansOfOrtoProfil

BONUS:

„Dacă faci stânga împrejur la primul «nu», asta nu înseamnă că ai încercat. Trebuie să fii perseverent ca să obții ceea ce vrei.”