Sunteți o persoană cu dizabilități în căutarea unui loc de muncă? Puteți beneficia acum de un voucher în valoare de 5000 EURO.

CUM OBȚII UN VOUCHER ANPD?

Subvenția sub forma de voucher poate acoperi costuri ale produselor asistive de până la 5000 euro.

Persoanele cu dizabilități pot beneficia de un voucher în valoare de 5000 de euro, oferit de statul român printr-un proiect cu finanțare europeană. Proiectul intitulat “Facilitarea inserției pe piața muncii a persoanelor cu dizabilități” prevede activități pentru creșterea angajabilității persoanelor cu dizabilități pe piața muncii, iar o componentă importantă a proiectului se referă la faptul că peste 7000 de persoane cu dizabilități, cu vârsta cuprinsă între 18 și 65 de ani vor putea beneficia de un voucher în valoare de până la 5000 de euro pentru a-și procura dispozitive medicale care să le îmbunătățească viața și să le dea șansa la o activitate remunerată.

Ofertă unică: OrtoProfil oferă fiecărui pacient care achiziționează o proteză de membru cu acest voucher, 2 zile de terapie GRATUITĂ, la Centrul Național de Reabilitare din Târgu-Mureș.

Ce trebuie să faceți pentru a obține voucherul?

Vă rugăm să ne contactați la numărul de telefon: 0265-208.500. Vă ajutăm cu drag! Pentru a obține voucherul, persoana cu handicap trebuie să depună la registratura sau să trimită pe adresa de email a DGASPC un dosar care să cuprindă:

1. Cererea pentru acordarea voucherului 

2. Certificatul de încadrare în grad de handicap și anexa  acestuia 

3. Recomandarea medicului specialist privind tipul de tehnologii și dispozitive asistive și tehnologii de acces

4. Acordul privind participarea la măsurile pentru stimularea ocupării forței de muncă acordate de către AJOFM/ANOFM în condițiile stabilite în funcție de nevoile individuale. 

  5. Angajamentul persoanei cu dizabilități referitor la obligația de a nu înstrăina produsul achiziționat în baza voucherului, de a depune toate eforturile pentru a se angaja și de a transmite la DGASPC/ANPD, inclusiv electronic, chestionarul de evaluare a impactului, întocmit în 3 exemplare. 

  Cine poate beneficia de tehnologia asistivă:

  1.Persoane care au o dizabilitate atestată prin certificatul de încadrare în grad de handicap;

  2.Persoane în căutarea unui loc de muncă și care nu au un loc de muncă în prezent;

  3.Persoane în vârsta de muncă.

  Ce tip de dispozitive medicale se decontează?

  Este vorba despre o gamă variată de dispozitive medicale și tehnologii asistive precum: proteze externe pentru membre, fotolii rulante, proteze auditive, cititoare pentru nevăzători, elevatoare, diverse instrumente ajutătoare pentru scriere sau desen, dar și instrumente manipulatoare robotizate. Cu ajutorul acestora veți putea recăpăta un anumit grad de independență pentru a vă integra pe piața muncii. Puteți beneficia de aceste dispozitive la OrtoProfil. 

  Proiectul este finanțat prin Programul Operațional Capital Uman și implementat de Autoritatea Națională pentru Persoanele cu Dizabilități, în parteneriat cu Agenția Naționale pentru ocuparea Forței de Muncă.

  Persoana cu handicap care este eligibilă, după evaluarea dosarului, va primi voucherul care va fi utilizat în perioada de valabilitate doar la furnizorii/producătorii de tehnologii și dispozitive asistive și tehnologii prevăzuți în lista disponibilă pe site-ul Autorității Naționale pentru Persoanele cu Dizabilități.

  Documentele necesare Pentru Obținerea Voucherului ANPD

  Produse ce pot fi achiziționate prin ANPD

  Listă prețuri ANPD din 06.02.2023

  Listă prețuri ANPD din 23.02.2023