Atelierul Silicon House

Serviciu unic în Sud-Estul Europei

Atelierul SILICON HOUSE

Atelierul Silicon House, care funcționează în cadrul sediului central al companiei OrtoProfil Prod România SRL, este singurul atelier din țară unde se confecționează manual proteze cosmetice de membre, din silicon, pentru pacienții care au suferit amputații totale sau parțiale la nivelul mâinilor și al picioarelor ori care s-au născut cu diferite malformații la nivelul acestor membre.

De ce suntem unici în acest domeniu?

Siliconul utilizat în confecționarea protezei prezintă următoarele avantaje: nu irită pielea, este rezistent la apă, flexibil și conferă elasticitate – aceste atribute permițând utilizarea produselor atât de către adulți, cât și de către copii.

OrtoProfil oferă pe măsură individuală

Proteze de deget

Cosmetizarea protezelor de membru inferior

Cosmetizarea protezelor de membru superior

Proteze parțiale de mână și proteze de mână

Proteze parțiale de picior

Manșon intern din silicon

Avantaje funcționale și estetice

O proteză similară cu membrul existent, fapt care permite o viață socială normală. Totodată, îndeplinim cerințele specifice, cum ar fi: culoarea, grosimea, duritatea, semne distinctive (pete de pigment, vene etc.). Proteza este formată printr-un proces complex, strat după strat. Pentru a obține o imagine similară cu a membrului sănătos (efect 3D), venele, petele de pigment, tendoanele pot fi adăugate între straturi.

Protezele de membre inferioare pot fi introduse ușor în încălțăminte, fapt care asigură mersul fiziologic. De asemenea, se pot confecționa proteze speciale din silicon pentru doamnele și domnișoarele care doresc să poarte tocuri.

Specialiștii OrtoProfil pot asigura cosmetizarea unghiilor aferente protezei din silicon. Unghiile sunt confecționate din acril și pot avea o manichiură franțuzească. Acestea pot fi lăcuite, oja îndepărtându-se ușor cu o substanță fără acetonă.

Cu ajutorul unei proteze de deget care oferă contra sprijin, pacientul poate răsuci o cheie, poate folosi tastatura unui telefon etc. De asemenea, pacienții care doresc să înoate pot practica acest sport fără probleme, deoarece apa nu afectează siliconul.

Proteza se poate aplica și detașa foarte ușor datorită flexibilității materialului utilizat. Pentru a ne asigura de compatibilitatea fizio-ergonomică, pacientul primește pentru început o proteză provizorie, după care se realizează proteza definitivă.
Manșoanele din silicon unice, confecționate pe măsură individuală, se introduc în protezele de membru inferior sau superior pentru a facilita fixarea dispozitivului și a crește confortul purtării acestora.

Dispozitivele din silicon trebuie igienizate frecvent cu apă și săpun pentru a evita iritația pielii, temperatura apei să nu depășească mai mult de 30 °C;

Se pot utiliza șervețele fără alcool pentru a curăța interiorul dispozitivului;

Evitați folosirea detergenților pe bază de alcool sau pe bază de acetonă, cum ar fi săpunurile antibacteriene.

Proteza din silicon se aplică și se detașează cu ușurință, utilizând un gel testat dermatologic, care nu afectează calitatea siliconului (a se consulta specialistul OrtoProfil);

Evitați utilizarea produselor pe bază de ulei, alcool etc., care pot provoca deteriorarea protezei din silicon;

Evitați contactul cu obiecte ascuțite (unghiile) și suprafețe abrazive;

În cazul în care proteza necesită reparații sau modificări, adresați-vă specialistului OrtoProfil;

Întreținerea corespunzătoare asigură o utilizare optimă și îndelungată a protezei.

Ai alte întrebări?

Intră în legătură cu noi pentru a afla mai multe: