Orteze pentru coloana vertebrală

Orteze destinate reabilitării diferitelor segmente ale coloanei vertebrale​

Orteze pentru coloana vertebrală​​

Ortezele pentru coloana vertebrală au ca scop imobilizarea, mobilizarea controlată, corectarea, descărcarea și stabilizarea segmentului vertebral afectat. Tipul de orteză, aplicarea corespunzătoare și selecția materialelor au o influență decisivă asupra recuperării nivelului de funcționalitate a unui pacient cu restricție funcțională variată.

Portofoliul OrtoProfil reunește o gamă variată de orteze destinate reabilitării diferitelor segmente ale coloanei vertebrale: orteze cervicale, orteze cervico-toracice, orteze lombare, orteze toracice, orteze pentru claviculă, orteze toraco-lombare, orteze dorsolombare și lombosacrale.

Ortezele pentru coloana vertebrală sunt disponibile sub forma de:

Orteze prefabricate (serie) – disponibile în diverse mărimi și pot fi adesea montate cu ajustări minore sau chiar fără ajustări;
Pe măsură individuală – cu un grad mai ridicat de control, putând fi astfel modelate pe particularitățile anatomice ale pacientului. Compania OrtoProfil are o vastă experiență în confecționarea ortezelor pe măsură individuală (1994), fiind un centru de referință în confecționarea ortezei toracolombosacrale – corsetului Cheneau.

Suntem alături de pacienții care necesită ortezare, printr-o echipă de specialiști prezenți în cele 44 de filiale existente la nivel național și inaugurate în reședințele de județ.

Patologia coloanei vertebrale

Aceste dispozitive medicale acoperă patologia coloanei vertebrale și au o arie vastă de aplicabilitate: recuperări postoperatorii – după traumatisme de gravitate variată, accidente sportive sau de muncă, în fazele inflamatorii ale bolilor reumatice, în caz de afecțiuni neurologice, precum și în cadrul tratamentului corectiv al deficiențelor spatelui (cifoze, lordoze, scolioze sau combinate – cifolordoze, cifoscolioze).

Specialiștii OrtoProfil în ortezare

Ținând cont de recomandarea medicului specialist, vă propun soluții moderne care tratează în mod eficient problema medicală, dar în același timp beneficiați de un confort sporit datorită designului și materialelor utilizate în confecționarea acestor dispozitive medicale.

Din 1994

Începând cu anul 1994, obiectiv principal al activității noastre este îmbunătățirea mobilității pacienților cu diferite afecțiuni neurologice și ale aparatului locomotor. Punând pacientul în centrul preocupărilor noastre, dorim să acoperim cât mai complet spectrul de patologii care necesită ortezare. Am creat un portofoliu de ultimă generație prin dezvoltarea unor parteneriate cu firme recunoscute pe plan internațional (Thuasne – Franța, Prim – Spania, Uriel – Israel), OrtoProfil devenind astfel unic distribuitor în România al unor branduri de prestigiu în domeniul ortezării, la care se adaugă gama proprie de orteze – ProfiTex.

Reabilitarea medicală

Se poate derula în condiții optime dacă orteza recomandată de către medicul specialist este aplicată de către un profesionist în ortezare, care se va implica în aspectul educațional al pacientului și care presupune familiarizarea cu modul corect de aplicare, adaptare și poziționare a ortezei, precum și informarea despre eventualele limite de funcționare ale acesteia.

Atenționare!

Alegerea tipului de orteză se face la indicația medicului specialist și/sau a specialistului ortezist OrtoProfil, care stabilesc/stabilește caracteristicile ortezei, durata purtării acesteia, asocierea cu programul necesar de kinetoterapie și de recuperare. Alegerea se face în funcție de obiectivul care se dorește a fi atins.

Compania OrtoProfil este acreditată de către Casa Națională de Asigurări de Sănătate. Prin urmare, pacienții noștri pot beneficia de sistemul de compensare CNAS.

Intră în legătură cu specialiștii noștri din cele 43 de filiale OrtoProfil

Program special!

Luni, 24 iunie 2024, atât la Sediul Central, cât și la punctele de lucru din țară, nu vom avea program de lucru cu publicul.

Revenim la program normal începând cu data de 25 iunie 2024.

Vă mulțumim pentru înțelegere!