Vrei să te contactăm?

Trimite-ne datele de contact și te sunăm în cel mai scurt timp să îți oferim toate informațiile necesare.

„Recâstigă-ţi mobilitatea, pentru o viaţă activă!”

Suntem alături de pacienții care necesită dispozitive de îngrijire la domiciliu printr-o echipă de specialiști prezenți în 43 de filiale OrtoProfil la nivel național, inaugurate în reședințele de județ.

Fotolii rulante

Fotoliile rulante (manuale sau electrice) susțin activitatea cotidiană a persoanelor cu dizabilități locomotorii. Acționarea acestora necesită consum redus de energie și de forță aplicată.

Utilizând fotolii rulante potrivite, prin biomecanică adecvată de propulsie și o configurare optimă a acestora, se pot atinge niveluri ridicate de confort și de siguranță, evitând apariția accidentelor (răstunarea căruciorului) și a leziunilor la nivel musculo-scheletal.

Alături de independență în mișcare, confortul este atributul sau funcția cea mai importantă a fotoliului rulant.

Fotoliile rulante pot fi pliabile sau fixe.

Compania OrtoProfil vine în ajutorul pacienților cu dizabilități în locomoție printr-o gamă complexă de fotolii rulante de ultimă generație, aparținând unor producători recunoscuți pe plan mondial: Thuasne (Franța), Herdegen (Franța), MDH (Polonia), Otto Bock (Germania).

Fotoliile rulante moderne pot fi adaptate la diverse situații impuse de necesitățile cotidiene. Deplasarea se desfășoară cu ușurință și în confort optim datorită ergonomiei obținute prin finisaje speciale.

FOTOLII RULANTE MANUALE

Obiectivele fotoliului rulant:

  • Independență funcțională maxim posibilă în activitățile vieții cotidiene;
  • Reducerea riscurilor de apariție a leziunilor secundare;
  • Corecția sau adaptarea la deformări scheletale;
  • Asigurarea confortului;
  • Formarea unei imagini și stări psihice pozitive.

Tipuri de fotolii rulante cu antrenare manuală:

  • Standard;
  • Fotolii rulante ușoare;
  • Fotolii rulante de sport/active;
  • Fotolii rulante pediatrice.
Persoanele cu o funcționalitate și o rezistență bună a trunchiului superior pot utiliza optim fotoliul rulant cu antrenare manuală în viața cotidiană.

FOTOLII RULANTE ELECTRICE

Persoanele care au forță sau rezistență redusă pentru a propulsa fotoliul rulant cu antrenare manuală au nevoie, de regulă, de fotolii rulante electrice.

Alegerea fotoliului rulant și a caracteristicilor acestuia este importantă pentru a optimiza calitatea acestuia. Astfel, fotoliile rulante pot fi: de interior și/sau de exterior.

Compania OrtoProfil este acreditată de către Casa Națională de Asigurări de Sănătate. Prin urmare, pacienții noștri pot beneficia de sistemul de compensare CNAS.

Intră în legătură cu specialiștii noștri din cele 43 de filiale OrtoProfil