Dispozitivele de mers

„Recâstigă-ţi mobilitatea, pentru o viaţă activă!”

Dispozitive de mers

Dispozitivele de mers se adresează persoanelor cu dizabilități și dificultăți locomotorii, pentru a le oferi susținere și sprijin parțial sau total în timpul procesului de reabilitare sau într-o patologie a cărei evoluție s-a stabilizat definitiv.

Dispozitivele de mers se adresează atât copiilor, cât și persoanelor vârstnice, asigurând un grad ridicat de mobilitate și independență (parțială sau totală) în desfășurarea activităților fizice.

Compania OrtoProfil oferă soluții printr-o gamă diversificată de dispozitive medicale de la firme producătoare de renume mondial: Thuasne (Franța), Herdegen (Franța), Prim (Spania), Uriel (Israel), MDH (Polonia), care pot fi ajustate în funcție de calitățile anatomice ale utilizatorului.

Obiectivele mijloacelor ajutătoare de mers sunt:

Îmbunătăţirea echilibrului prin stabilitate

Descărcarea parțială sau totală a unor segmente anatomice

Obținerea independenței maxime posibile în locomoție

Cârja cu sprijin pe antebraț

oferă stabilitate ridicată și preîntâmpină suprasolicitarea încheieturii mâinii, descărcând din greutatea corporală a membrului afectat.

Bastonul

(cu trei sau patru picioare) oferă stabilitate și sprijin parțial, descărcând din greutatea corporală de pe membrul afectat.

Cârjele cu sprijin subaxilar

au ca obiectiv principal descărcarea totală a segmentului afectat. Ele asigură un suport crescut al trunchiului, spre deosebire de celelalte tipuri.

Indicațiile cârjelor:

– cazuri de instabilitate în mers, posttraumatic;

– descărcarea parțială sau totală a unui membru inferior.

barbat si femeie cadru de mers

Cadrul de mers

Este cel mai potrivit dispozitiv pentru pacientul cu tulburări de echilibru, recomandat și în reabilitarea mersului. Datorită suprafeței importante de sprijin, oferă stabilitate optimă. Stabilitatea optimă este obținută prin suprafața mare de sprijin (poligon de susținere).

Cadrul de mers a apărut în anul 1950, dar a fost brevetat abia în anul 1953, de către William Cribbes Robb de Stretford, ca dispozitiv numit „ajutor de mers pe jos”, iar în anul 1957 au fost brevetate alte două variante prevăzute cu roți.

Indicații:

– cazuri de instabilitate severă în mers, posttraumatic, postoperator;

– sprijin în mers îndelungat;

– descărcarea parțială sau totală a membrelor inferioare;

– pentru nevoi complexe;

– stare fizică precară.

Dispozitivele de verticalizare dinamică

sunt dispozitive medicale pentru verticalizarea pacientului (poziția în picioare), cu stabilizarea membrelor inferioare și a trunchiului. Conferă siguranță și oferă posibilitatea de locomoție, asigurând astfel un anumit grad de independență în mers.

Indicații:

– paralizie cerebrală infantilă – diferite forme;

– meningomielocel;

– leziuni cerebrale patogene sau vasculare;

– leziuni ale măduvei spinării, cu pareză a membrelor inferioare;

– tetrapareză și tulburări de echilibru;

– boli demielinizante (scleroză multiplă, scleroză laterală amiotrofică și altele);

– boli musculare ce includ pareze și paralizie;

– sindroame genetice care provoacă pareză;

– boli reumatice avansate.

parapodium broasca

Suntem alături de pacienții care necesită dispozitive de îngrijire la domiciliu, printr-o echipă de specialiști prezenți în 43 de filiale OrtoProfil la nivel național, inaugurate în reședințele de județ.