ScudoTex – Luropas

Soluția optimă pentru prevenirea și tratarea insuficienței venoase cronice!

ScudoTex – Luropas (Italia)

Ciorapii compresivi sunt dispozitive medicale care au rolul de a îmbunătăți circulația la nivelul picioarelor, motiv pentru care sunt utilizați în prevenirea sau tratarea unor afecțiuni venoase.

La nivel Mondial, între 10 și 33 % dintre femeile adulte și între 10 și 20 % dintre bărbați au insuficiență venoasă cronică (IVC). În statele europene, prevalența este chiar mai mare de 25 %, ajungând până la 50 %. Studii epidemiologice recente (cu relevanță națională) arată că în România prevalența IVC este de 32 %.

Principalii factori care favorizează apariția afecțiunilor varicoase sunt: ereditatea, hormonii sexuali feminini, forța gravitațională și forțele dinamicii musculare.

Debutul este lent şi se manifestă în principal prin disconfort la nivelul gambelor, caracterizat prin uşoare amorţeli, furnicături, înţepături, crampe şi o senzaţie de „picioare grele”. Aceste manifestări apar după statul prelungit în picioare, eforturi fizice mari, exces ponderal sau o poziţie şezândă îndelungată. La femei, simptomele pot fi mai grave în perioada ciclului menstrual sau în timpul sarcinii.

O soluţie la îndemână pentru prevenirea varicelor o reprezintă ciorapii compresivi combinați cu un stil de viață sănătos. Este important să cereți opinia unui medic cu privire la gradul de compresie al ciorapului medical, mai ales dacă se dorește folosirea acestuia în scop curativ.

Ciorapii cu grad de compresie ușoară, utilizați în prevenție, pot fi achiziționați fără prescripție medicală.

Compania OrtoProfil comercializează gama de ciorapi compresivi ScudoTex – Luropas (Italia), ideali pentru prevenție și tratament, care pot fi purtați la orice ocazie, punându-vă în valoare eleganța și rafinamentul. Modelele variază de la cele până la genunchi, până la ciorapii pantaloni, într-o gamă diversă de stiluri, culori și mărimi. 

italy outline

Program special!

Luni, 24 iunie 2024, atât la Sediul Central, cât și la punctele de lucru din țară, nu vom avea program de lucru cu publicul.

Revenim la program normal începând cu data de 25 iunie 2024.

Vă mulțumim pentru înțelegere!