APARAT PENTRU ADMINISTRARE CONTINUĂ CU OXIGEN - CONCENTRATOR DE OXIGEN
Oxigenoterapia constituie unul dintre tratamentele pentru hipoxie (oxigenarea insuficientă a țesuturilor), cauzată, în general, de o insuficiență respiratorie.
Soluția sigură și eficientă pentru pacienții care necesită terapie cu oxigen la domiciliu sau în unitățile medicale!
Terapia cu oxigen se recomandă atât pe o perioadă îndelungată, cât și sub forma unor cure, în funcție de starea de sănătate a pacientului.
Indicații pentru Oxigenoterapie:
Afecțiuni pulmonare
Diferite forme de cancer
Insuficiență cardiacă
Oxigenoterapie
BENEFICII:
- Silențios;
- Funcția de autodiagnosticare;
- Senzor și alarmă pentru concentrația de oxigen scăzută, pentru o securitate sporită;
- Afișaj de tip LCD;
- Durată de viață de până la 20.000 de ore de funcționare;
- Asigură necesarul de oxigen pentru unul sau doi pacienți simultan;
- Sistemul folosește mai puțină energie electrică și produce mai puțină căldură;
- Canulă sterilă cu două tuburi nazale;
- Design modern;
- Consum redus de energie;
- Manipulare ușoară;
- Mentenanță și costuri reduse de service.
Oxigenoterapia sau terapia cu oxigen reprezintă o metodă terapeutică care ajută la corectarea deficitului de oxigen al pacienților care suferă de anumite afecțiuni acute severe (insuficiență respiratorie acută; insuficiență cardiacă acută; edemul pulmonar acut; infecții respiratorii acute – pneumonie, bronhopneumonie; infarct miocardic acut; insuficiență circulatorie acută – șoc cardiogen etc.), cronice (insuficiență respiratorie cronică; insuficiență cardiacă cronică; bronhopneumopatia cronică obstructivă; cancerul bronho-pulmonar; afecțiuni sistemice cronice severe, caracterizate prin deprimarea respirației; emfizemul pulmonar; fibroza pulmonară; paralizie etc.) sau congenitale (malformații congenitale ale sistemului respirator; malformații cardiace etc.).
Nivelul normal de oxigen din sânge este de 95-100 %, valorile sub 90 % însemnând hipoxemie. Se recomandă oxigenoterapia în condițiile în care PO2 este sub 60 mmHg, iar saturația în oxigen a sângelui arterial este sub 90 %.
Terapia cu oxigen poate fi prescrisă doar de medicul specialist, având ca obiectiv terapeutic îmbunătățirea ventilației, creșterea oxigenării tisulare, ameliorarea calității vieții și îmbunătățirea evoluției afecțiunii de bază. Prescripția medicală va conține informații legate de debitul de oxigen necesar, durata utilizării, precum și despre tipul de concentrator de oxigen, astfel încât calitatea vieții pacienților care necesită oxigenoterapie să fie îmbunătățită.
În cazul infecției cu COVID-19, tratamentul suportiv presupune administrarea oxigenoterapiei pacienților care se confruntă cu hipoxemie.
Oxigenoterapia poate fi administrată pe canulă nazală sau pe mască de oxigenare.
INDICAȚII TERAPEUTICE
Concentratorul de oxigen V5W se recomandă în scopuri terapeutice, în unitățile sanitare publice sau private, precum și în tratamentul la domiciliu, având ca obiectiv corectarea deficitului de oxigen.
Descriere:
Aparatul 7CA.V5-W-NS asigură un debit de oxigen de până la 5l/minut și o concentrație de oxigen emis de peste 90 %, având un nivel de zgomot foarte scăzut, de sub 45 dB.
Închiriere gratuită, fără garanție, girant sau alte taxe suplimentare, prin sistemul de compensare al Casei de Asigurări de Sănătate!
Modelele portabile din seria M-mini au, de asemenea, un debit maxim de oxigen de 5l/minut, dimensiuni reduse și cântăresc doar 6 kg; sunt dotate cu o husă de protecție și adaptor pentru mașină.