Eficiență dovedită științific!
După naștere, copiii pot prezenta o serie de diformități patologice ale cutiei craniene, cum ar fi plagiocefalia, scafocefalia sau brahicefalia, iar aproximativ 15 % dintre acești copii necesită corecție prin aplicarea unei orteze speciale craniene.
Orteza craniană este un dispozitiv medical dinamic, personalizat, realizat din material termoformabil. Scopul terapeutic al ortezei craniene este de a remodela forma capului într-una mai simetrică și mai bine proporționată.
Structurile perforate ale ortezei permit ventilația, reducând astfel transpirația bebelușului.
S-a profitat de întregul potențial al imprimării 3D pentru a face Talee incredibil de ușoară.
Talee este subțire pentru a îmbunătăți confortul bebelușilor. Bebelușul tău va uita în curând că poartă o orteză!
Peste 8.000 de copii tratați cu succes.
Acestea sunt doar câteva dintre rezultatele tratamentului Talee. Iubim să ajutăm bebelușii să obțină rezultate care le vor schimba viața. În general, cu cât copilul începe mai repede tratamentul, cu atât rezultatele sunt mai bune.
Acestea sunt rezultate reale ale pacienților care au utilizat Talee. (vedere de sus)
Rezultatele diferă de la caz la caz și sunt influențate de mulți factori. Fiecare bebeluș este unic, dar cheia reușitei este diagnosticarea timpurie și respectarea tratamentului.
Depistate precoce, deformările craniene pot fi corectate cu ajutorul unei orteze speciale craniene, disponibilă la OrtoProfil. Această orteză este realizată de către specialiști, pe baza parametrilor obținuți de către tehnicienii OrtoProfil din Târgu Mureș prin tehnologia de scanare 3D. Amprentarea nu este traumatizantă pentru micul pacient ca în cazul obținerii ortezei prin mulaj gipsat.
Cum se utilizează orteza craniană?
Această orteză se poate aplica copiilor cu vârste cuprinse între 3-4 și 18 luni. Orteza este contraindicată copiilor cu vârste de peste 18 luni, deoarece oasele craniene ale acestora sunt deja sudate, iar cei mai mici de 3-4 luni nu au musculatura gâtului bine formată.
Fiecare caz poate prezenta anumite particularități. Prin urmare, pentru a afla intervalul optim de amprentare 3D specific cazului supus atenției de către dumneavoastră, vă rugăm să ne contactați. Important: acest interval diferă față de intervalul de purtare.
Purtarea ortezei pentru corecția diformităților craniene nu este dureroasă, orteza fiind confecționată din materiale speciale termoformabile, astfel încât să nu irite pielea capului și să nu afecteze circulația sanguină. Orteza poate fi purtată și postoperator de către copiii cu diagnosticul de craniosinostoză, însă este contraindicată în tratamentul hidrocefaliei.
– asigură contact total în regiunile craniene care trebuie susţinute;
– asigură spaţii de expansiune în regiunile în care dezvoltarea osoasă este necesară;
– creează o cale pentru o creştere simetrică a oaselor craniene.
Conform statisticilor, aproximativ 30 % dintre copiii care se nasc anual prezintă deformări la nivelul cutiei craniene. În funcţie de postura adoptată de copii în primele luni de viaţă, aceste deformări pot fi de mai multe tipuri: plagiocefalie, scafocefalie sau brahicefalie.
– craniosinostoza (sutura prematură, intrauterină a oaselor craniene);
– anomalii genetice (sindromul Apert şi Crouzon);
– poziţia incorectă a copilului în timpul somnului (predominant în partea stângă sau dreaptă);
– poziţia intrauterină a copilului (făt de dimensiuni mari, poziţionat anormal intrauterin);
– naşterea gemelară sau multiplă (generează poziţii intrauterine anormale ale fătului);
– torticolis congenital (dezvoltarea insuficientă a muşchilor situaţi de o parte şi de alta a gâtului) sau torticolis dobândit (contractura musculaturii gâtului care limitează mişcările de rotaţie a capului);
– naşterea prematură (structura craniană a fătului slab dezvoltată sau poziţionarea pe durată lungă în incubator după naştere);
– anomalii ale creierului: macrocefalie;
– accidente vasculo-cerebrale intrauterine sau congenitale;
– anomalii cervicale sau alte anomalii ale coloanei vertebrale.
În zilele noastre, mai mult de 3 % dintre nou-născuți (1) au o diformitate severă sau foarte severă a formei capului. Până la 50 % au o diformitate ușoară sau medie.
Cercetările (2) arată că tratamentul prin ortezare, respectiv utilizarea unei orteze craniene, este cea mai eficientă soluție pentru tratarea diformității severe a formei capului (plagiocefalie). Orteza permite corectarea cu delicatețe a formei capului pe măsură ce acesta se dezvoltă. Tratamentul are o rată mare de succes și se întinde pe o perioadă de 4-6 luni. Cel mai bun moment pentru a-l începe este în jurul vârstei de 4 luni.
(1), (2): vizitați www.taleetop.com pentru a vedea referințele.
(apelabil din orice rețea națională, fixă sau mobilă)