Orteze pentru membre

Lideri în ortezare din 1994!

Orteze de membre​

Începând cu anul 1994, obiectivul principal al activității noastre este îmbunătățirea mobilității pacienților cu diferite afecțiuni neurologice și ale aparatului locomotor. Punând pacientul în centrul preocupărilor noastre, dorim să acoperim cât mai complet spectrul de patologii care necesită ortezare. Am creat un portofoliu de ultimă generație prin dezvoltarea unor parteneriate cu firme recunoscute pe plan internațional (Thuasne – Franța, Orthomerica – USA, TurboMed Orthotics – Canada, Prim – Spania, Uriel-Meditex  – Israel), OrtoProfil devenind astfel unic distribuitor în România al unor branduri de prestigiu în domeniul ortezării, la care se adaugă gama proprie de orteze – ProfiTex.

Specialiștii OrtoProfil în ortezare, ținând cont de recomandarea medicului specialist, vă propun soluții moderne care tratează în mod eficient problema medicală, dar în același timp beneficiați și de un confort sporit datorită designului și materialelor utilizate în confecționarea acestor dispozitive medicale.

Reabilitarea medicală se poate derula în condiții optime dacă orteza recomandată de către medicul specialist este aplicată de către un profesionist în ortezare, care se va implica în aspectul educațional al pacientului și care presupune familiarizarea cu modul corect de aplicare, adaptare și poziționare a ortezei, precum și informarea despre eventualele limite de funcționare ale acesteia.

Suntem alături de pacienții care necesită ortezare, printr-o echipă de specialiști prezenți în cele 44 de filiale existente la nivel național și inaugurate în reședințele de județ.

Ortezele sunt disponibile pentru imobilizare, mobilizare, corecție, descărcare și stabilizare. Cu ajutorul unei orteze, o regiune corporală afectată poate fi imobilizată integral sau mobilizată într-un proces controlat. Tipul de orteză, aplicarea corespunzătoare și selecția materialelor au o influență decisivă asupra recuperării nivelului de funcționalitate a unui pacient cu restricție funcțională variată.

– cutia craniană;

– coloana vertebrală;

– membrele superioare și inferioare.

Indicațiile ortezării sunt:

– afecțiuni ortopedico-traumatice;

– afecțiuni reumatismale;

– leziunile de neuron motor principal;

– leziunile de neuron motor periferic;

 alte afecțiuni neurologice caracterizate prin variate tablouri clinico-funcționale;

– complicații după arsuri (fără afectare tegumentară gravă).

Contraindicațiile ortezării:

– orteza nu poate asigura întreaga amplitudine de mișcare necesară pentru articulația respectivă;

– se impune o stabilizare articulară mai mare decât cea asigurată de orteză;

– orteza limitează funcționalitatea articulară sau a segmentului, iar pacientul prezintă o funcționalitate mai bună fără dispozitivul respectiv;

– orteza determină presiuni anormale la nivelul segmentului cu impact direct asupra tegumentului și a țesuturilor subcutanate.

Xtern

Unica orteză de gleznă - picior dinamică, cu aplicare pe partea externă a încălțămintei!

În afecțiuni neuro-musculare și osteo-articulare, congenitale sau dobândite, care au ca simptom deficitul de control al dorsiflexiei la nivelul piciorului.

Atenționare!

Alegerea tipului de orteză se face la indicația medicului specialist și/sau a specialistului ortezist OrtoProfil, care stabilesc/stabilește caracteristicile ortezei, durata purtării acesteia, asocierea cu programul necesar de kinetoterapie și de recuperare. Alegerea se face în funcție de obiectivul care se dorește a fi atins.

Compania OrtoProfil este acreditată de către Casa Națională de Asigurări de Sănătate. Prin urmare, pacienții noștri pot beneficia de sistemul de compensare CNAS.

Intră în legătură cu specialiștii noștri din cele 43 de filiale OrtoProfil

Program special!

Luni, 24 iunie 2024, atât la Sediul Central, cât și la punctele de lucru din țară, nu vom avea program de lucru cu publicul.

Revenim la program normal începând cu data de 25 iunie 2024.

Vă mulțumim pentru înțelegere!