Cască craniană

Orteză pentru corecția deformărilor craniene

Orteză specială pentru corecția deformărilor craniene - amprentare prin tehnologia de scanare 3D

Casca magică – OrtoProfil – Eficienţă dovedită ştiinţific!

După naştere, copiii pot prezenta o serie de diformităţi patologice ale cutiei craniene, cum ar fi plagiocefalia, scafocefalia sau brahicefalia, iar aproximativ 15% dintre aceşti copii necesită corecţie prin aplicarea unei orteze speciale craniene.

Orteza craniană „Casca magică – OrtoProfil” este un dispozitiv medical dinamic, personalizat, realizat din material termoformabil. Scopul terapeutic al ortezei craniene „Casca magică – OrtoProfil” este de a remodela forma capului într-una mai simetrică și mai bine proporţionată.

OrtoProfil - Partener unic autorizat în România al companiei Orthomerica - USA

baby head

Avantajele remodelării formei craniului la copii prin utilizarea ortezei craniene „Casca magică – OrtoProfil”:

– asigură contact total în regiunile craniene care trebuie susţinute;

– asigură spaţii de expansiune în regiunile în care dezvoltarea osoasă este necesară;

– creează o cale pentru o creştere simetrică a oaselor craniene.

Conform statisticilor, aproximativ 30% dintre copiii care se nasc anual prezintă deformări la nivelul cutiei craniene. În funcţie de postura adoptată de copii în primele luni de viaţă, aceste deformări pot fi de mai multe tipuri: plagiocefalie, scafocefalie sau brahicefalie.

Cauzele diformităţilor craniene: 

– craniosinostoza (sutura prematură, intrauterină a oaselor craniene);
– anomalii genetice (sindromul Apert şi Crouzon);
– poziţia incorectă a copilului în timpul somnului (predominant în partea stângă sau dreaptă);
– poziţia intrauterină a copilului (făt de dimensiuni mari, poziţionat anormal intrauterin);
– naşterea gemelară sau multiplă (generează poziţii intrauterine anormale ale fătului);
– torticolis congenital (dezvoltarea insuficientă a muşchilor situaţi de o parte şi de alta a gâtului) sau torticolis dobândit (contractura musculaturii gâtului care limitează mişcările de rotaţie a capului);
– naşterea prematură (structura craniană a fătului slab dezvoltată sau poziţionarea pe durată lungă în incubator după naştere);
– anomalii ale creierului: macrocefalie;
– accidente vasculo-cerebrale intrauterine sau congenitale;
– anomalii cervicale sau alte anomalii ale coloanei vertebrale.

Orteza Craniană

Depistate precoce, aceste deformări craniene pot fi corectate cu ajutorul unei orteze speciale craniene „Casca magică”, disponibilă la OrtoProfil. Această orteză are formă de cască şi este realizată de specialiştii companiei Orthomerica din Statele Unite ale Americii, pe baza parametrilor obţinuţi de către tehnicienii OrtoProfil din Târgu-Mureş, prin tehnologia de scanare 3D. Amprentarea nu este traumatizantă pentru micul pacient ca în cazul obţinerii ortezei prin mulaj gipsat.

Cum se utilizează orteza craniană ,,Casca magică – OrtoProfil’’?

Această cască se poate aplica copiilor cu vârsta cuprinsă între 4 şi 16 luni. Orteza este contraindicată copiilor cu vârste de peste 16 luni, deoarece oasele craniene ale acestora sunt deja sudate, iar cei mai mici de 3-4 luni nu au musculatura gâtului bine formată.

Purtarea ortezei pentru corecţia diformităţilor craniene „Casca magică – OrtoProfil” nu este dureroasă, orteza fiind confecţionată din materiale speciale termoformabile, astfel încât să nu irite pielea capului şi să nu afecteze circulaţia sanguină. Orteza poate fi purtată şi postoperator de către copiii cu diagnosticul de craniosinostoză, însă este contraindicată în tratamentul hidrocefaliei.

Compania OrtoProfil este alături de copii

Prin specialiștii noștri din cele 44 de filiale prezente la nivel național, poți afla mai multe detalii despre cască!