Mihai Miron

Mihai Miron este un tânăr clujean, în vârstă de 31 de ani care avea doar un an și nouă luni atunci când medicii i-au depistat o tumoare osoasă la piciorul drept. După ce a suferit șase operații pentru extirparea tumorii, medicii le-au spus părinților că e necesară amputația piciorului. Astfel, la vârsta când alți copii se pregăteau de școală, Mihai era supus mai multor intervenții chirurgicale complicate, ce aveau să-l lase infirm pe viață.

”La vârsta de 7 ani, în august 1989 mi-a fost amputat piciorul. După șase luni am avut prima proteză. Am fost dus la școală de bunica mea, la început în brațe , pe urmă am sărit într-un picior că n-am avut ce face”, a spus Mihai.

Deși doar un copil, Mihai și-a propus să treacă peste suferință și să trăiască la fel ca orice om normal. I s-a montat o proteză de șold modulară și a învățat să facă din nou primii pași. Nu a fost ușor să se obișnuiască cu piciorul artificial, însă Mihai a avut parte de sprijinul echipei de specialiști ai OrtoProfil, care l-au consiliat de fiecare dată și l-au încurajat să nu renunțe. De asemeea, tânărul a avut parte de sprijinul familiei și al prietenilor, care i-au fost alături la bine și la rău.

”Am avut norocul să dau peste niște oameni care nu au făcut nici o secundă diferența că ei sunt normali sau că eu nu am un picior. Chiar au fost foarte frumoși și excepționali și vreau să le mulțumesc din tot sufletul, mai ales colegilor din Școala Generală, chiar dacă atunci eram mai mici ca și vârstă, dar am început să percepem altfel lucrurile, viața și să știm să ne respectăm unii pe alții. Să ne acordăm respect, ceea ce eu consider că este cel mai important lucru”, a spus Mihai.

Mihai a iubit sportul de mic, însă la vârsta de 12 ani și-a descoperit marea pasiune: tenisul de masă Ambițios, tânărul a reușit cu timpul să-și ducă pasiunea la un alt nivel, practicând sportul de performanță. Pas cu pas, clujeanul a adunat succes după succes, iar acum se poate mândri cu 20 de titluri de campion național, atât la simplu cât și pe echipe. Mihai a găsit în sport un aliat de nădejde, care l-a ajutat să treacă mai ușor peste probleme.

Pierderea unui membru inferior este o experiență deosebit de traumatizantă pentru oricare pacient. Este normal ca la început acesta să aibă multe întrebări, nemaivorbind de durere, dificultăți de locomoție și sentimente de tristețe și revoltă. Procesul de vindecare a bontului după amputație, precum și reînvățarea mersului cu noua proteză necesită timp și răbdare.

La OrtoProfil însă, pacientul protezat nu este niciodată singur ci alături mereu de o echipă de specialiști, gata oricând să-l ajute. Pacientul primește consiliere de specialitate în ceea ce privește alegerea protezei care i se potrivește cel mai bine, dar și sfaturi practice despre cum să-și îngrijească bontul, cum să utilizeze la maximum noua proteză, dar și ce stil de viață să adopte în continuare.

Protezarea este foarte importantă pentru un pacient ce a suferit o amputație și asta deoarece îl poate ajuta la reintegrarea socio-profesională și îi poate oferi confort psihologic, prin faptul că imită forma membrului sănătos.

Pentru a veni în sprijinul pacienților protezați, compania OrtoProfil a pus bazele Centrului Național de Reabilitare de la Târgu-Mureș. Aici pacienții au parte de un program de recuperare medicală prin care își vor redobândi mersul corect și își vor îmbunătăți postura anatomică a corpului , ceea ce îi va ajuta la reintragrarea socială și profesională.

Serviciile Centrului de Reabilitare OrtoProfil, unic în România, sunt asigurate de un personal calificat, format din fizioterapeuți, kinetoterapeuți și tehnicieni ortopezi, instruiți de specialiști în domeniu din țară și din străinătate.

Galerie Foto

Galerie Video