2 iunie 2016 – Ziua Copilului la OrtoProfil

Compania OrtoProfil a marcat Ziua Internațională a Copilului, pe data de 2 iunie 2016, printr-o serie de activități dedicate atât copiilor angajaților, cât și copiilor de la diferite unități de învățământ și ONG-uri din Tîrgu-Mureș.

Peste 60 de copii, cu vârste cuprinse între 4-12 ani, copii de la Grădinița Lumea Copiilor din Tîrgu-Mureș, de la Centrul Rezidențial pentru Copii cu Deficiențe Neuropsihiatrice Tîrgu Mureș și de la Asociața Down Mureș, precum și copii beneficiari de proteze OrtoProfil, au fost antrenați în diferite jocuri, concursuri tematice și dansuri haioase, promovând astfel importanța activității fizice și a sportului în dezvoltarea armonioasă a organismului. Spre finalul petrecerii, copiii au primit câte o diplomă de participare din partea animatorilor, și au fost vizitați de personajele din desene animate, Mickey Mouse și Minnie.

Distracția s-a împletit cu educația

Pentru copiii mai mari, specialiștii OrtoProfil au ținut un curs despre poziția corectă pe scaun, dozarea greutății rucsacului și purtarea lui corectă pe umeri.

Am dorit să le atragem atenția asupra importanței mișcării, deoarece sunt din ce în ce mai mulți copii care nu fac sport și la școală stau 7-8 ore în bancă, apoi acasă mai stau jos câteva ore și se creează o presiune semnificativă pe coloana vertebrală, în perioada în care organismul se află în creștere. Am reușit să le arătăm care este poziția corectă în bancă, la școală”, a declarat Szilagyi Zsolt, kinetoterapeut.

 

Tîrgu-Mureș, 2 iunie 2016

Galerie foto

1 3 4 7

Video