20 octombrie 2014 – Spectacolul trupei ”Gördülő”, văzut de presă

Sâmbătă seara, în Sala Mare a Palatului Culturii a fost organizat un spectacol susţinut de trupa de dans Gördülő din Ungaria, la care au participat, alături de Frunda György, asociatul principal al OrtoProfil, o mare parte dintre angajaţii firmei, şi un număr însemnat de beneficiari ai serviciilor OrtoProfil.

Trupa de dans Gördülő a fost în mod inspirat aleasă, fiind vorba despre o trupă de dansatori în cărucioare cu rotile. Trupa a luat fiinţă în anul 1999, fiind compusă în întregime din persoane cu deficienţe locomotorii.

Aceştia au dorit să demonstreze că şi cei care par îngrădiţi la traiul în căruciorul cu rotile pot avea o viaţă completă, pot să îşi depăşească barierele fizice şi să ofere un act artistic de valoare.

“Am invitat această trupă să sărbătorească alături de noi tocmai pentru că ei fac parte din domeniul de care ne ocupăm şi noi. Am dorit ca şi prin asta să arătăm că se poate trăi o viaţă armonioasă şi într-un cărucior cu rotile, şi în plus să ne încărcăm şi noi cu atitudinea pozitivă de care dau ei dovadă”, a declarat directorul general al OrtoProfil, Boga Ferenc.

Un client mulţumit, un om căruia i s-a redat zâmbetul

În ce priveşte membrii trupei de dansatori, aceştia nu au dat nici o clipă impresia că le-ar lipsi ceva. Spectacolul a fost deosebit de antrenant, iar publicul i-a susţinut cu entuziasm până la final. Şi nu e de mirare. Să-i vezi evoluând pe acordurile pe care suntem obişnuiţi să vedem trupa condusă de Lordul Dansului, Michael Flatley, şi să nu constaţi nicio diferenţă în calitatea actului artistic, nu e de colo.

De fapt, actul artistic are exact aceeaşi valoare cu a sufletului transpus în acesta. Coregrafii savuroase, pline când de umor, când de romantism, şi un can-can plin de savoare la finalul căruia dansatorii au aruncat spre public fustele caracteristice, aşa a decurs spectacolul călduros oferit de OrtoProfil marii familii târgumureşene.

15