21 mai 2009 – Rezultatele examinării medicale efectuate la Liceul Pedagogic „Iosif Vulcan”

news-20090514-03263337-image

În perioada  19-20 mai, la Liceul Pedagogic „Iosif Vulcan”după prezentarea doamnei Dr. Mangra Aurelie au fost examinaţi peste 347 de copii, din clasele V.-VIII. Dintre aceştia 95 au fost trimişi la control de specialitate, fiind suspectaţi de scolioză sau atitudine cifotică. La 123 de copii s-au depistat diferite diformităţi ale piciorului.

În săptămânile precedente au fost consultaţi în total 730 de copii în şcolile din Oradea. Dintre aceştia 392 au fost trimişi la control de specialitate, fiind suspectaţi de scolioză sau diferite diformităţi ale piciorului, care în timp ar putea contribui la dezvoltarea scoliozei.

Consultaţiile au avut loc în Colegiului Naţional „Mihai Eminescu”, în Liceul Pedagogic „Iosif Vulcan”, şi la Şcoala Generală Nr. 4 „Oltea Doamna”.

“Scoliozele în proporţie de 90 % sunt idiopatice, adică nu se cunoaşte concret cauza deviaţiei de coloană. Apariţia scoliozei este favorizată şi de alimentaţia incorectă, purtarea incorectă pe umăr a ghiozdanului de către elevi sau poziţiile vicioase din faţa calculatorului şi din băncile de la şcoală”, a precizat Filep Róbert, kinetoterapeut principal OrtoProfil.