Recunoaștere națională pentru tabăra ScoliCamp – Prima Tabără de Scolioză din România

Tîrgu Mureș, 09.22.2017

Recunoaștere națională pentru tabăra ScoliCamp – Prima Tabără de Scolioză din România

COPAC (Coaliția Organizațiilor Pacienților cu Afecțiuni Cronice din România) a desemnat câștigătorii în cadrul unei ceremonii desfășurate la Teatrul Național din București, la care au participat conf. dr. Florian Bodog, ministrul Sănătății, conf. dr. Diana Păun, consilier de stat Departamentul de Stat Președinția României, oficiali din sănătate, medici, asistenți medicali, reprezentanți ai asociațiilor de pacienți și altor ONG-uri din sănătate. Tabăra ScoliCamp – Prima Tabără de Scolioză din România a câștigat Premiul Publicului la categoria “Inovație în sprijinul pacienților”.

Copac

Pentru prima dată în România, tinerii cu scolioză au participat la o Tabără de Scolioză, inițiată de OrtoProfil România, pe lângă terapia specifică având ocazia să învețe cum să trăiască într-o relație de prietenie cu corsetul, să primească mai multe informații despre problemele lor de sănătate și să participe la un grup de suport, moderat de către un psihoterapeut. Prima ediție a taberei ScoliCamp s-a desfășurat în perioada 7-12 august 2016, la Tîrgu-Mureș, urmând  a doua ediție în 7-12 august 2017.

Video decernarea Premiului COPAC

Cred cu tărie, că Inovația nu trebuie să se oprească la nivelul tehnologiei medicale, a dispozitivelor sau tratamentelor medicamentoase și trebuie să țină cont de toate punctele de interacțiune cu pacientul, acest lucru incluzând și serviciile. Tratamentul multidisciplinar al scoliozei prin organizarea taberelor în care sunt prezenți kinetoterapeuti, psihoterapeuti, nutriționiști, cosmetologi, profesori de sport, instructori de dans, tehnicieni specializați în crearea corsetelor personalizate Cheneau, familii (pacienții alături de familiile lor) este o inovație la nivelul țării noastre și care va ajunge în curând o tradiție, fiind organizată deja a doua  ediție.”-a declarat Marius Dumitrescu, Director Marketing și IT, OrtoProfil România.

Vreau să mulțumesc tuturor partenerilor și prietenilor care au ințeles importanța proiectului nostru și l-au făcut posibil prin implicare și pasiune. Dar cel mai mult vreau să mulțumesc și să transmit cât de mândru sunt de pacienții care trec prin această experiență și pleacă îmbogățiți, nu doar cu tehnici noi de terapie, multă încredere în sine și disciplină în purtarea corsetului, ci și cu prieteni pe viață care îi înțeleg foarte bine prin ceea ce trec și îi susțin atunci când au nevoie de curaj ca să fie diferiți.”-a declarat Szilágyi Zsolt, kinetoterapeut al Centrului Naţional de Reabilitare OrtoProfil România.

Persoana de contact – relații publice:

Orsolya CSATLÓS,

Coordonator Relații Publice/ Digital Marketing

Mobil: +40 734730024

E-mail: ocsatlos@ortoprofil.ro