OrtoProfil lansează Prima Tabără de Scolioză din România.

În fiecare an, pe data de 25 iunie, specialiștii OrtoProfil se alătură Zilei Internaționale a Scoliozei din dorința de a atrage atenția asupra acestei afecțiuni. Incidența cea mai mare este în rândul tinerilor de până la 18 ani, când apare maturitatea sistemului osos și pe masură ce progresează deformarea coloanei, apar și modificări ale cutiei toracice, adică ale coastelor și ale vertebrelor.

OrtoProfil a ales anul acesta să ofere pacienților, în perioada 1-15 iulie 2016, zilnic, câte o ședință gratuită de terapie tridimensională conform principiilor Schroth. Acest tip de gimnastică este recomandată de la vârsta de 8 ani, maturitatea intelectuală fiind foarte importantă în ceea ce privește conștientizarea tehnicilor terapeutice. Prin această terapie se poate corecta sau chiar stopa evoluția deviației până la finalizarea perioadei de creştere.

Cu o experiență în domeniu de peste 22 de ani, OrtoProfil organizează la Târgu Mureș și în premieră pentru România, în luna august, Prima Tabără de Scolioză, în parteneriat cu echipa Terapie pentru Mișcare și KinetoBebe. Timp de o săptămână, tinerii participanți vor beneficia de un program intensiv de exerciții și vor lua parte la activități interactive de mișcare în corset ( gimnastică ritmică, dans, baschet, înot) fiind asistați pe toată perioada programului de kinetoterapeuți, psihologi și pedagogi. Un accent important se pune pe utilizarea cât mai mult a corsetului, tinerii vizitând chiar și Centrul OrtoProfil de producție a corsetelor, acestea fiind personalizate cromatic și ca design, pentru a fi mai ușor acceptate și purtate de pacienți. Tabăra va pune accent pe acceptarea corsetului pe lângă partea de terapie intensivă realizat după principiul Schroth, cât şi Terapia Vojta.

Mai multe detalii despre tabără se pot obține contactând una din următoarele persoane:

Szilágyi Zsolt, kinetoterapeut Centru Naţional de Reabilitare OrtoProfil
Tel.: 0734-227.909
E-mail: zsszilagyi@ortoprofil.ro

Goga Bogdan, kinetoterapeut, director OrtoProfil Bucureşti
Tel.: 0737-551.156
E-mail: bgoga@ortoprofil.ro

Scolioza reprezintă deformarea coloanei vertebrale în toate cele 3 planuri: frontal, sagital şi transversal. Aceasta poate avea multiple cauze. Cea mai des întâlnită este însă scolioza idiopatică în care cauzele exacte sunt încă necunoscute. Acest tip de scoliză este mai des întâlnită în cazul fetelor cu modificări semnificative în perioada prepubertară şi pubertară. O dată depistată, trebuie început un program de reabilitare complex care este compus din terapie tridimensională conform principiilor Schroth, terapie Vojta, terapie manuală şi purtarea unui corset realizat pe măsură individuală. Pentru a avea o eficienţă sporită trebuie eliminaţi şi factorii ce pot contribui la agravarea scoliozei, cum ar fi: poziţia necorespunzătoare în bancă la şcoală, ghiozdanul mult prea încărcat sau încălţămintea neadecvată. Astfel, printr-un program de educaţie personalizat pe fiecare pacient în parte, aceasta poate dobândi un stil de viaţă ce va conduce către corecţia scoliozei şi nu către agravarea sa.” afirmă Szilágyi Zsolt, Kinetoterapeut ȋn cadrul Centrului Național de Reabilitare OrtoProfil.

2-1   7-1   5-1