Országos elismerést nyert a Marosvásárhelyen megszervezett ScoliCamp – Románia első skoliózis tábora

Sajtóközlemény

22.09.2017, Marosvásárhely

Országos elismerést nyert a Marosvásárhelyen megszervezett ScoliCamp – Románia első skoliózis tábora

A ScoliCamp-Románia legelső skoliózis tábora a bukaresti Nemzeti Színházban megszervezett díjátadó ünnepség keretén belül átvette a COPAC (Coaliția Organizațiilor Pacienților cu Afecțiuni Cronice din România) közönségdíjat az “Innováció a páciensek számára” kategóriában. A díjátadó ünnepséget megtisztelte jelenlétével Dr. Florian Bodog, egészségügyi miniszter, Dr. Diana Paun állami tanácsos, egészségügyben dolgozó szakemberek, az orvosok, ápolók, a betegegyesületek képviselői és az egészségügyben működő civil szervezetek.

Copac

A legelső ScoliCamp- gerincferdülésben szenvedő gyerekek és fiatalok számára szervezett nyári tábor 7-12 augusztus 2016 között került megszervezésre. Nagyon fontos, hogy minden gyerek érzelmi támogatást kapjon a családtól, barátoktól és információkat az orvosok, gyógyterapeuták részéről. Mindezek mellett kiemelkedő szerepet kap a pszihoterapeuta jelenléte is a felépülési folyamat alatt, mivel segítséget nyújt a páciens számára a belső motiváció megtalálásában ami által győztesként kerül ki a szkoliózissal való küzdelemben.

Meggyőződésem, hogy az innováció nem állhat meg az orvosi technológia, a gyógyszereszközök vagy a kezelések szintjén, hanem innovatív megoldásokat kell nyújtani a páciensekkel folytatott interakció során is, beleértve a szolgáltatásokat is.  A ScoliCamp tábor keretén belül nagy hangsúlyt fektettünk a multidiszciplinaritásra azáltal, hogy terapeuták, pszichoterapeuták, táplálkozási szakemberek, sporttanárok, tánctanárok, technikusok (akik Cheneau személyre szabott fűzőket készítik) segítségét és szakértelmét vontuk be azzal a céllal, hogy egy teljesen átfogó és innovatív kezelést tudjunk nyújtani a gerincferdüléses résztvevők számára “- nyilatkozta Marius Dumitrescu, az OrtoProfil marketing és informatikai igazgatója.

A díjátadásról szóló videót ide kattintva meg lehet tekinteni.

Köszönetet szeretnék mondani a partnereknek és a barátoknak, akik hittek a projekt fontosságában és megvalósításában. Büszke vagyok a ScoliCamp résztvevőire, akik a tábor keretén belül önbizalommal, új terápiás ismeretekkel gazdagodtak, és az őket támogató közösségnek is meg szeretném köszönni, hogy megértésükkel és türelmükkel támogatták a fiatal táborozókat a nehéz pillanatokban is amikor bátorságra volt szükségük a gerincfűzőt viselő lányoknak akkor, amikor fel kellett vállalniuk, hogy ők mások”.-nyilatkozta Szilágyi Zsolt, az OrtoProfil gyógytornásza.

Kapcsolattartó személy:

Csatlós Orsolya,

Kommunikáció és közkapcsolatok koordinátor/ Digital Marketing

Mobil: +40 734730024