23 noiembrie 2009 – „Campanie de Informare Naţională de depistare precoce a deviaţiilor la coloana vertebrală” – la Liceul Gheorghe Lazăr

Luni, în data de 23 noiembrie la Liceul Gheorghe Lazăr se va continua campania de depistare a deviaţiilor la coloana vertebrală. Clasele a VII-a şi a VIII-a vor participa la prezentarea domnului Dr. Banciu Stelian după care vor fi examinaţi la coloană de o echipă de medici specialişti. Dacă atât părinţii, cadrele didactice, cât şi medicii ar conştientiza cât de grave pot deveni aceste probleme ale coloanei, am reuşi să reducem semnificativ afecţiunile grave ale coloanei vertebrale la adulţi. Statisticile arată că ţara noastră este pe primele locuri în lume în ceea ce priveşte frecvenţa scoliozelor grave, mulţi copii din România fiind depistaţi tardiv, deşi un simplu control periodic i-ar putea salva de o intervenţie chirurgicală.

Campania iniţiată în primăvara acestui an de OrtoProfil în parteneriat cu Societatea Română de Ortopedie Pediatrică, se va continua la Sibiu până la sfârşitul anului.