20 mai 2015 – Avantajele sistemului ”Saarbrücken” de pre-protezare a bontului

Sistemul ”Saarbrücken” de pre-protezare a bontului este un sistem performant, unic în România, oferit gratuit, sub formă de împrumut, pacienților Ortoprofil, care au suferit amputații ale membrelor inferioare, efectuate la clinicile din București, Cluj Napoca și Târgu-Mureș.

Sistemul ”Saarbrücken” de pre-protezare a bontului pacientului amputat este alcătuit din mai multe componente: o cupă din rășină cu adaptor, un manșon intern pneumatic, un pad pentru încărcarea greutății, un sistem de închidere distal pneumatic, un manometru cu sferă și o proteză ”provizorie” (de gambă sau de dezarticulaţie de genunchi, după caz).

Sistemul ”Saarbrücken” de pre-protezare a bontului oferă o serie de avantaje pacienților care au suferit amputații de membre inferioare. Astfel, pacienții care utilizează acest sistem vor putea sta în ortostatism și se vor putea deplasa neasistați, la scurt timp după amputație. Acest lucru este benefic pentru starea psihică a pacienților, care au suferit o intervenție chirurgicală traumatizantă și sunt nevoiți să accepte ideea că și-au pierdut un membru, iar viața lor nu va mai fi la fel ca înainte. Acest sistem de pre-protezare poate fi utilizat de îndată ce tegumentul de la nivelul bontului s-a cicatrizat, astfel că pacientul nu petrece prea mult timp în decubit dorsal, pe patul de spital.

Sistemul de pre-protezare ”Saarbrücken” este un mijloc excelent prin care un pacient cu o amputație se poate obișnui cu viitoarea proteză. Practic, sistemul ”Saarbrücken” constituie primul pas din ciclul de protezare a pacientului, fiind înlocuit după circa două luni cu proteza provizorie și apoi cu cea definitivă.

Sistemul ”Saarbrücken” de pre-protezare a bontului este unic în România și se adresează atât pacienților care au suferit o amputație transtibială cât și celor cu dezarticulație de genunchi.

Sistemul se acordă gratuit, sub formă de împrumut, pacienților OrtoProfil, care au suferit amputații ale membrelor inferioare, efectuate la clinicile din București, Cluj Napoca și Târgu-Mureș.

1(8) 3(4)