Alături de pacienți în lupta împotriva cancerului de sân – evenimente

Al doilea workshop la Suceava

suceava2OrtoProfil Suceava a continuat Workshop-ul  “Viața după cancerul de sân. Recuperarea medicală, socială și emoțională a pacientelor diagnosticate cu cancer de sân” cu o noua sesiune.

Au participat peste 25 de viitori asistenți medicali de farmacie si asistenți medicali balneofiziokinetoterapie alaturi de Dna Mihaela Drob, Directoarea FEG EDUCATION Iasi si Dna Stela Muller, profesor in cadrul acestei institutii.

Workshop la Iași

In data de 22 Octombrie 2016 a avut loc Workshop-ul “Viata dupa cancerul de san. Recuperare medicala, emotional si sociala a pacientelor diagnosticate cu cancer de san”, organizat de Ortoprofil Iasi.

Discutiile au vizat modalitati de obtinere a protezelor de san prin CAS, aspecte privind recuperarea fizica si psihica a pacientei cu rezectie de san si tehnici de intretinere post-operatorie. In cadrul intalnirii, echipa Ortoprofil Iasi a prezentat diferitele tipuri de proteze de san si a raspuns la toate intrebarile participantelor. 

Evenimentul s-a remarcat prin gradul ridicat de implicare a pacientelor, acestea initiind schimburi de informatii din experienta personala, intregul eveniment avand o durata de peste 3 ore“, declara Cristina Zenica, Director OrtoProfil Iasi.

La worshop au participat in calitate de invitati D-na Jemnoschi Mihaela – Asistenta Sectia Chirurgie I a Institutului Regional de Oncologie Iasi si Rusu Adrian – Tehnician OrtoProfil.

Workshop la Bistrița

bistritaIn data de 22 Octombrie s-a alaturat campaniei si OrtoProfil Bistrita care a organizat in perteneriat cu Asociatia ,,Clubul Amazoanelor Bistritene Workshop-ul “Viața după cancerul de sân. Recuperarea medicală, socială și emoțională a pacientelor diagnosticate cu cancer de sân”.

Nu ne propunem răsturnări de scoruri, privitor la incidența acestei boli în țara noastră, dar dorim să informăm cât mai multe persoane despre rolul bunelor practici comportamentale în reducerea riscului cancerului mamar și să aducem soluții ajutătoare.“, declara Eparu Gheorghe, Directorul OrtoProfil Bistrita

La acest eveniment au participat D-na Moldovan Livia, presedinele Asociatiei ,,Clubul Amazoanelor Bistritene”, Dr.Muresan Gavrilas – medic primar obstetrica – ginecologie – directorul Clinicii Sanovil, D-na Cretu Rodica – Psiholog, D-na Sutea Rozalia – Asistent social si D-na Boarescu Dana.

Workshop la Ploiesti

ploiestiIn data de 26 Octombrie, OrtoProfil Ploiesti gazda WorkShop-ului intitulat “Viața după cancerul de sân. Recuperarea medicală, socială și emoțională a pacientelor diagnosticate cu cancer de sân”.

Timp de 3 ore am purtat discutii despre reintegrarea sociala, cresterea stimei de sine, preventie si investigatii, despre protezele de san si complicatii postoperatorii in Mastectomia cu extirparea ganglionilor subaxilari – Limfedem. Alaturi pacientele invitate am avut alaturi pe Presedinta Asociatiei Pacientilor Oncologici din Romania – Chim. Med. Princ. Iolanda Gheorghiu, Psiholog clinician oncolog – Mihaela Cristina Catalin si As. Med. Princ. – Maria Bira“, declara Narcis Fulgeanu, Director OrtoProfil Ploiesti.

Intalnirea a fost benefica, pacientele solicitand repetarea acestei experiente.

Workshop la Suceava

suceavaÎn sediul OrtoProfil Suceava s-a organizat în data de 22 Octombrie 2016 workshop-ul destinat ,,frumoaselor și coloratelor crizanteme’’, femeilor puternice și temerare în lupta împotriva cancerului de sân, comparate în mod artistic cu crizantemele, având în vedere faptul ca aceste flori se luptă cu frigul toamnei.

Cu zâmbetul pe față, cu exemple vii de trudă, efort, durere, resentimente dar și speranță și motivație, întâlnirea a fost dorită și apreciată. Întâlnirea a adus un plus de curaj și speranță participantelor prin accesul la informații utile și învățarea unor tehnici de ventilare a emoțiilor. Participantele au declarat că acestă întâlnire a fost una reușită și că doresc ca astfel de întâlniri să se repete”, declară Alfred Antonesi, Reprezentant medical OrtoProfil Suceava.

Partenerii și lectorii acestui eveniment au fost Geanina Carlan, psiholog clinician – Secția oncologie a Spitalului de urgenta ,,Sf.Ioan cel nou’’ Suceava, As. Medical generalist Stela Muller- Școala Postliceală Sanitară Christiana și Mădălina Pauliuc Antonesi, Psiholog clinician – Centrul de dializă Suceava.

Workshop la București

_mg_0136

A fost o zi încărcată emoțional. Am luat parte alături de doamnele care au învins cancerul și de cei 3 specialiști la un workshop în care am învățat mai mult ca oricând ce mult contează să ai un psihic bun în fața bolii. Am vorbit și despre recuperarea fizică a acestor paciente în special despre drenajul limfatic și despre importanța calității protezei de sân. Grupul de suport a fost extraordinar, doamnele reușind să vadă că nu sunt singure în această situație și că dacă mintea este setată pe un obiectiv orice cumpănă poate fi depășită. Am încheiat ziua cu o surpriză pentru doamne“, a declarat Bogdan Goga, Director OrtoProfil București.

Workshop-ul organizat la sediul OrtoProfil București, în data de 23 Octombrie 2016, a avut drept parteneri pe Victoria Asanache – Consilier medical IOB, Yolanda Cretescu – Psiholog, Rodica Mateian – Psiholog, Cristina Loredana – Hair Stylist și Mirela Meianu – Make-up Artist. La succesul acestui eveniment au avut un aport important și companiile Terapie pentru Mișcare , Solaris și Ascendent Arts

Workshop la Baia Mare

fotoAșa cum mă știți, sunt o persoană înaltă cu o construcție atletică, dar ieri, m-am simțit mic și slab în preajma doamnelor, care cu zâmbetul pe față vorbeau despre suferințele prin care au trecut. Puterea de a zâmbi după ce treci prin “foc”, o au doar oamenii cu inima mare“, a declarat Pode Daniel, Director OrtoProfil Prod Romania filiala Baia Mare.

Luna octombrie este pecetluită ca „Luna mondială de lupta împotriva cancerului de sân”. Nu, nu este singura lună în care medicii, asistentele, psihologii, împreună cu doamnele aflate în suferință, luptă cu această maladie, dar este luna dedicată educației pentru sănătate, îmbunătățirii modului de viață, creșterii stimei și a imaginii de sine a doamnelor care poartă acest „stigmat”. Este luna în care, doamnele din grupul de risc pot învăța cum să prevină sau cum să descopere în stadiile incipiente „mugurul durerii”.

Nu ne propunem răsturnări de scoruri, privitor la incidenta acestei boli în țara noastră, dar dorim să informăm cât mai multe persoane despre rolul bunelor practici comportamentale în reducerea riscului cancerului mamar și să aducem soluții ajutătoare.

În acest scop, Fundația Valens, OrtoProfil Prod Romania filiala Baia Mare și Centrul Medical Fortis, a organizat în 16 octombrie un workshop în care doamnele au primit informații despre diagnosticare și control, cât și despre alternativele ulterioare.