Sunteți o persoană cu dizabilități în căutarea unui loc de muncă? Puteți beneficia acum de un voucher în valoare de 5000 EURO.

2 slider-web-dispozitive-asistive-5000-euro

Persoanele cu dizabilități pot beneficia de un voucher în valoare de 5000 de euro, oferit de statul român printr-un proiect cu finanțare europeană. Proiectul intitulat  “Facilitarea inserției pe piața muncii a persoanelor cu dizabilități” prevede activități pentru creșterea angajabilității persoanelor cu dizabilități pe piața muncii, iar o componentă importantă a proiectului se referă la faptul că peste 7000 de persoane cu dizabilități, cu vârsta cuprinsă între 18 și 65 de ani vor putea beneficia de un voucher în valoare de până la 5000 de euro pentru a-și procura dispozitive medicale care să le îmbunătățească viața și să le dea șansa la o activitate remunerată.

Ofertă unică: OrtoProfil oferă fiecărui pacient care achiziționează o proteză de membru cu acest voucher, 2 zile de terapie GRATUITĂ, la Centrul Național de Reabilitare din Târgu-Mureș.

Ce trebuie să faceți pentru a obține voucherul?

Vă rugăm să ne contactați la numărul de telefon: 0265-208.500. Vă ajutăm cu drag! Pentru a obține voucherul, persoana cu handicap trebuie să depună la registratura sau să trimită pe adresa de email a DGASPC un dosar care să cuprindă:

 1. Cererea pentru acordarea voucherului

 2. Certificatul de încadrare în grad de handicap și anexa  acestuia

 3. Recomandarea medicului specialist privind tipul de tehnologii și dispozitive asistive și tehnologii de acces

 4. Acordul privind participarea la măsurile pentru stimularea ocupării forței de muncă acordate de către AJOFM/ANOFM în condițiile stabilite în funcție de nevoile individuale.

 5. Angajamentul persoanei cu dizabilități referitor la obligația de a nu înstrăina produsul achiziționat în baza voucherului, de a depune toate eforturile pentru a se angaja și de a transmite la DGASPC/ANPD, inclusiv electronic, chestionarul de evaluare a impactului, întocmit în 3 exemplare.

Cine poate beneficia de voucherul în valoare de 5000 euro?

Pot beneficia de acest voucher persoanele încadrate în orice grad de handicap, nu au interdicție de la medic de a lucra și sunt în căutarea unui loc de muncă.

Ce tip de dispozitive medicale se decontează?

Este vorba despre o gamă variată de dispozitive medicale și tehnologii asistive precum: proteze externe pentru membre, fotolii rulante, proteze auditive, cititoare pentru nevăzători, elevatoare, diverse instrumente ajutătoare pentru scriere sau desen, dar și instrumente manipulatoare robotizate. Cu ajutorul acestora veți putea recăpăta un anumit grad de independență pentru a vă integra pe piața muncii. Puteți beneficia de aceste dispozitive la OrtoProfil.

Proiectul este finanțat prin Programul Operațional Capital Uman și implementat de Autoritatea Națională pentru Persoanele cu Dizabilități, în parteneriat cu Agenția Naționale pentru ocuparea Forței de Muncă.

Persoana cu handicap care este eligibilă, după evaluarea dosarului, va primi voucherul care va fi utilizat în perioada de valabilitate doar la furnizorii/producătorii de tehnologii și dispozitive asistive și tehnologii prevăzuți în lista disponibilă pe site-ul Autorității Naționale pentru Persoanele cu Dizabilități.

Lista dispozitive asistive OrtoProfil

KM_227-20200113125108KM_227-20200113125155KM_227-20200113125310KM_227-20200113125235KM_227-20200113125347KM_227-20200113125417KM_227-20200113125528KM_227-20200113125458KM_227-20200113125632KM_227-20200113125601

25 iunie – Ziua Internațională a Scoliozei

DSC_0463_

 

România înregistrează unele dintre cele mai ridicate rate din Europa în privința numărului cazurilor de scolioză la adolescenți

 

Tîrgu Mureș, 25.06.2018

Organizatorii Primei Tabere de Scolioză din România “ScoliCamp” au organizat o conferință de presă cu ocazia Zilei Internaționale a Scoliozei, lansând cu această ocazie și un nou blog pentru persoanele interesate de a obține mai multe informații privind diagnosticarea și tratamentul acestei afecțiuni și nu numai (blog.ortoprofil.ro). Pentru a-și continua angajamentul, OrtoProfil România alături de Centrul Terapie pentru Mișcare organizează cea de-a treia ediție a taberei în perioada 5-11 August 2018 la Centrul Național de Reabilitare OrtoProfil din Tîrgu-Mureş.

 

Cu ocazia Zilei Internaționale a Scoliozei, marcată anual pe data de 25 iunie, specialiștii OrtoProfil doresc să atragă atenția asupra faptului că România are una dintre cele mai ridicate rate din Europa în ceea ce privește numărul copiilor bolnavi de scolioză.

Având în vedere acest număr ridicat de cazuri, facem un apel la reprezentanții autorităților din domeniul sanitar de a analiza necesitatea introducerii în şcoală a Programului de Screening a Scoliozei. Având în vedere că în unele state acest tip de screening este reglementat legal și ținând cont de faptul că majoritatea organizațiilor și experților medicali susțin acest program, suntem convinși că un diagnostic precoce va conduce la un tratament în fază incipientă a scoliozei și astfel va determina stoparea sau corectarea deviației coloanei vertebrale”,declară Szilágyi Zsolt, kinetoterapeut al Centrului Naţional de Reabilitare OrtoProfil.

 

CE TREBUIE SĂ ȘTIM DESPRE TRATAMENTUL SCOLIOZEI

            “Scolioza reprezintă deformarea coloanei vertebrale în toate cele 3 planuri: frontal, sagital şi transversal. Aceasta poate avea multiple cauze. Cea mai frecventă formă de scolioză este cea idiopatică, etiologia afecțiunii nefiind pe deplin elucidată, motiv pentru care există controverse pe această temă în lumea medicală. Acest tip de scoliză este mai des întâlnit în cazul fetelor, cu modificări semnificative în perioada prepubertară şi pubertară. O dată depistată, trebuie început un program de reabilitare complex care este compus din terapie tridimensională conform principiilor Schroth, terapia Vojta, terapie manuală şi purtarea unui corset realizat pe măsură individuală. Pentru a avea o eficienţă sporită trebuie eliminaţi şi factorii ce pot contribui la agravarea scoliozei, cum ar fi: poziţia necorespunzătoare în bancă la şcoală, ghiozdanul mult prea încărcat sau încălţămintea neadecvată. Astfel, printr-un program de educaţie personalizat pe fiecare pacient în parte, acesta poate dobândi un stil de viaţă ce va conduce către corecţia scoliozei şi nu către agravarea sa.”, a explicat Lect. Univ. Dr. Derzsi Zoltán, medic specialist ortopedie pediatrică.

Statistic, această afecțiune apare predominant la adolescenții de sex feminin (72%),  formele severe apar în proporție de 10:1 la fete. În tratamentul scoliozei există o standardizare, un protocol terapeutic, care în funcție de amplitudinea curburii scoliozei implică exerciții de kinetoterapie, kinetoterapie asociată cu tratament ortotic (corset personalizat), iar în stadiile avansate se recomandă intervenție chirurgicală.

Scopul tratării precoce a acestei afecțiuni este de a preîntâmpina intervenția chirurgicală. Terapia conform principiilor Schroth înregistrează cele mai notabile rezultate în recuperarea scoliozei și cuprinde un program de exercitii fizice, concepute special pentru a corecta deviația coloanei vertebrale. Exercițiile se efectuează sub atenta supraveghere a kinetoterapeutului, scopul terapiei Schroth fiind obținerea posturii fiziologice vertebrale prin elongația activă a acesteia, derotarea vertebrelor prin respirație tridimensională, precum și tonifierea musculaturii în poziția maximă corectivă. Acest tip de tratament al scoliozei este indicat pacienților de la vârsta de 8 ani, iar durata terapiei este stabilită de către kinetoterapeut. Terapia Schroth trebuie asociată cu purtarea obligatorie a corsetului special (corset Cheneau) pentru corecția scoliozei. Dorim să accentuăm importanța terapeutică a utilizării corsetului personalizat. În cazul în care nu este fabricat pe măsură individuală poate face mai mult rău decât bine!”, declara kinetoterapeutul Bogdan Goga, fondatorul Centrului Terapie pentru Mișcare.

Terapia Schroth are ca obiectiv principal reducerea gradului de scolioză, respectiv încetinirea sau stoparea progresiei acestuia până la maturitatea osoasă. De asemenea, terapia Schroth previne o serie de procese degenerative ale diferitelor formațiuni anatomice, cum ar fi mușchii, articulațiile, zonele intervertebrale și totodată ameliorează durerea la nivelul coloanei vertebrale, asigură creșterea capacității cardio-pulmonare și îmbuntățește starea psihică a pacientului.

Corsetul Cheneau este corsetul utilizat cu predilecție pentru tratamentul scoliozei. Tehnica confecționării corsetului permite adaptarea la morfologia scheletică a pacientului şi a scoliozei, precum și adaptarea la evoluția morfologică în timpul creșterii pacientului.

Adolescența este perioada în care scoliozele prezintă cel mai mare risc evolutiv. Corsetul are rol corectiv, asigurând un rol de tutore pentru coloana vertebrală, astfel încât la sfârșitul perioadei de tratament unghiul Cobb să se reducă.  Corsetul este în general foarte bine tolerat, dar odată cu debutul adolescenței, atitudinea față de corset se poate schimba, datorită mai multor factori: remarci răutăcioase, complexe față de imaginea propriului corp, etc.

 

SCOLICAMP, UN PROIECT INOVATIV, A AJUNS LA CE-A DE-A TREIA EDIȚIE

Înglobând un concept inovativ și unic, această tabără abordează, pentru al treilea an consecutiv, problema scoliozei la copii și adolescenți printr-un program complex, ce cuprinde terapii moderne în managementul scoliozei, consiliere psihologică, integrare și acceptare socială.

În perioada 5-11 August 2018 la Centrul Național de Reabilitare OrtoProfil din Tîrgu-Mureş, tinerii participanți vor învăța faptul că corsetul nu este dușmanul adolescenței, ci este un prieten care o ajută. Printr-un tratament corespunzător, într-o perioadă variabilă de până la 5-6 ani, adolescentele se pot însănătoși. Specialiștii care lucrează zilnic în tratamentul acestei afecțiuni, au observat că aceste tinere sunt de multe ori discriminate și tratate cu răutate de către colegii de la școală. De asemenea, deseori, profesorii și părinții le sfatuiesc să nu facă sport, să se menajeze, fără să știe că, de fapt, activitatea sportivă este chiar recomandată. Tocmai de aceea, în tabără, participantele în anii trecuți au înotat în lacul Ursu de la Sovata, s-au plimbat în salina de la Praid și au jucat baschet. Întreaga societate are o răspundere mare față de acești copii.

În România este o rușine să ai “un defect”, societatea nu te ajută întotdeauna și trebuie să luptăm pentru drepturile noastre. Dacă am un handicap nu înseamna ca am murit. Eu am o problema mai gravă decât scolioza și corsetul meu, de care râde lumea, este chiar acest fotoliu rulant. Aceste fete încă au o șansă să își recupereze starea naturală a coloanei vertebrale și trebuie să muncească din greu pentru acest lucru și nu vad nimic de râs în această privință. Oamenilor din jurul nostru le trebuie puțin mai multă empatie și inteligență emoțională ca să poată întelege prin ce trec toți acești pacienti. Trebuie să-i ajutăm să se integreze, să nu aibă rețineri, să-și dea seama că sunt egali persoanelor care nu au această afecțiune. Avem responsabilitatea să îi ajutăm atât pe ei, cât și pe părinții lor, și organizând aceste tabere, ne dorim ca acestea să devină treptat un ajutor pentru pacienți, pentru comunitățile locale din care fac parte, pentru ca ei să se poată însănătoși cât mai repede”, declară Paula Hădărag, ambasador OrtoProfil.   

ScoliCamp – Prima Tabără de Scolioză din România s-a bucurat în 2017 de recunoaștere națională fiind distinsă cu Premiul Publicului la categoria “Inovație în Sprijinul Pacienților” în cadrul galei Premiilor COPAC (Coaliția Organizațiilor Pacienților cu Afecțiuni Cronice din România) ediția a II-a, unde au participat oficiali din sănătate, medici, asistenți medicali, reprezentanți ai asociațiilor de pacienți şi alte ONG-uri din sănătate.

Informații și detalii suplimentare legate de programul Taberei de Scolioză – ScoliCamp 2018- Ediția a III-a” puteți obține accesând siteul:  https://www.facebook.com/scolicamp.

 

DESPRE ORGANIZATORI

OrtoProfil Prod Romania este prima firmă de profil din Romania, ocupând locul întâi în topul producătorilor și distribuitorilor de dispozitive medicale. Din dorința de a fi cât mai aproape de pacienți, OrtoProfil a deschis 45 de filiale la nivel național, inaugurate în reședințele de judet din țară. Evaluată de Casa Națională de Asigurări de Sănătate (CNAS), compania OrtoProfil are contracte de furnizare a dispozitivelor medicale încheiate cu toate Casele de asigurâri de sănătate județene din țară, acest lucru făcând posibil ca pacienții să beneficieze de subvenția oferită de CNAS. Pentru mai multe informații, vă rugăm să vizitați: www.ortoprofil.ro sau https://www.facebook.com/OrtoProfil.Romania/

 

Centul Terapie pentru Mișcare este un centru de fizioterapie ce abordează integrativ problemele pacientului prin utilizarea unor practici moderne precum: terapia Schroth, terapia Vojta, osteopatia, recuperarea uroperineală, drenajul limfatic, fizioterapia, stimularea electrică funcțională, terapia Bowen, kinetoterapia, terapia manuală, kinesiotapingul, reeducarea posturală, crioterapia și masajul. Pentru mai multe informații, vă rugăm să vizitați: www.terapiepentrumiscare.ro sau https://www.facebook.com/TerapiePentruMiscare/

 

 

Bursa OrtoProfil pentru studenții din Târgu Mureș

Conducerea firmei OrtoProfil, reprezentată de dl. Frunda György și dr. Boga Ferenc, dorește să premieze excelența în studii și, în același timp, să încurajeze dezvoltarea educațională a studențiilor cu o situație materială modestă. În acest scop, vă oferim șansa de a primi una din cele 5 BURSE în valoare de 100 EUR/lună și se acordă până la sfârșitul anului universitar.

CINE POATE OBȚINE BURSA ?

Orice student înscris în anul universitar 2017-2018 într-o instituție de învățământ superior din Târgu Mureș, începând cu anul II de studiu.

CUM PUTEȚI APLICA PENTRU BURSĂ ?

Studenții interesați trebuie să completeze următorul FORMULAR DE SOLICITARE, care poate fi găsit la sediul central al companiei OrtoProfil (sau solicitat pe adresa de mail: ocsatlos@ortoprofil.ro) și la sediul Ligii Studențiilor din Târgu Mureș.

Dosarul de înscriere trebuie să cuprindă următoarele documente:

 • CV-ul solicitantului și o scrisoare de intenție din care să rezulte situația socială a solicitantului și activitățile universitare și extracurriculare ale acestuia
 • FORMULAR DE SOLICITARE completat corect și lizibil
 • Scrisoare de recomandare de la un profesor
 • Fiecare document justificativ din formularul de înscriere solicitat de finanțator.

Data limită pentru depunerea dosarelor:

Dosarele trebuie să ajungă la sediul OrtoProfil până la data de 19.01.2018.

Predarea dosarelor poate fi făcută la sediul OrtoProfil (str. Podeni nr.44/A, Târgu Mureș) sau la sediul Ligii Studenților (str. Nicolae Grigorescu nr.15, căminul 2 – parter, Târgu Mureș)

OrtoProfil Ösztöndíjprogram marosvásárhelyi egyetemi hallgatók számára

Hátrányos helyzetű és kiemelkedő tanulmányi eredményekkel rendelkező egyetemi hallgatókat támogat az OrtoProfil vezetősége, Frunda György és dr. Boga Ferenc.

Ki pályázhat?

Pályázhat bármely marosvásárhelyi felsőoktatási intézmény legalább másodéves egyetemi hallgatója. További részletek és a kitöltendő adatlap az OrtoProfil marosvásárhelyi székhelyén (vagy ocsatlos@ortoprofil.ro e-mail címen) és MMDSZ irodájában igényelhetőek.

A pályázathoz benyújtott dosszié a következő információkat kell tartalmazza:

 1. Géppel írt önéletrajz, amely bemutatja a hallgató szociális helyzetét, tudományos diákköri- és közéleti előmenetelét és motivációs levél.
 2. Pontosan és olvashatóan kitöltött pályázati adatlap, ami az OrtoProfil székhelyén vagy az MMDSZ székházban igényelhető
 3. A szociális helyzetet igazoló iratok
 4. Hiteles igazolás a 2016-2017-es tanulmányi év eredményéről.
 5. Tudományos illetve közéleti tevékenységet igazoló iratok, az illető szervezet vezetőjének aláírásával és a szervezet pecsétjével (ha van ilyen) hitelesítve.
 6. Ajánlólevél egy tanártól.

A pályázatot benyújtók közül 5 diákot választanak ki, akik az idei tanév során, havi 100 euró értékű ösztöndíjban részesülnek.

A pályázatok benyújtása:

OrtoProfil: Marosvásárhely, Hídvég u. 44A sz., Tel.: 0734 730 024

MMDSZ: Marosvásárhely, N. Grigorescu u. 15/A/1 sz.

Határidő: 2018. január 19.

 

Országos elismerést nyert a Marosvásárhelyen megszervezett ScoliCamp – Románia első skoliózis tábora

Sajtóközlemény

22.09.2017, Marosvásárhely

Országos elismerést nyert a Marosvásárhelyen megszervezett ScoliCamp – Románia első skoliózis tábora

A ScoliCamp-Románia legelső skoliózis tábora a bukaresti Nemzeti Színházban megszervezett díjátadó ünnepség keretén belül átvette a COPAC (Coaliția Organizațiilor Pacienților cu Afecțiuni Cronice din România) közönségdíjat az “Innováció a páciensek számára” kategóriában. A díjátadó ünnepséget megtisztelte jelenlétével Dr. Florian Bodog, egészségügyi miniszter, Dr. Diana Paun állami tanácsos, egészségügyben dolgozó szakemberek, az orvosok, ápolók, a betegegyesületek képviselői és az egészségügyben működő civil szervezetek.

Copac

A legelső ScoliCamp- gerincferdülésben szenvedő gyerekek és fiatalok számára szervezett nyári tábor 7-12 augusztus 2016 között került megszervezésre. Nagyon fontos, hogy minden gyerek érzelmi támogatást kapjon a családtól, barátoktól és információkat az orvosok, gyógyterapeuták részéről. Mindezek mellett kiemelkedő szerepet kap a pszihoterapeuta jelenléte is a felépülési folyamat alatt, mivel segítséget nyújt a páciens számára a belső motiváció megtalálásában ami által győztesként kerül ki a szkoliózissal való küzdelemben.

Meggyőződésem, hogy az innováció nem állhat meg az orvosi technológia, a gyógyszereszközök vagy a kezelések szintjén, hanem innovatív megoldásokat kell nyújtani a páciensekkel folytatott interakció során is, beleértve a szolgáltatásokat is.  A ScoliCamp tábor keretén belül nagy hangsúlyt fektettünk a multidiszciplinaritásra azáltal, hogy terapeuták, pszichoterapeuták, táplálkozási szakemberek, sporttanárok, tánctanárok, technikusok (akik Cheneau személyre szabott fűzőket készítik) segítségét és szakértelmét vontuk be azzal a céllal, hogy egy teljesen átfogó és innovatív kezelést tudjunk nyújtani a gerincferdüléses résztvevők számára “- nyilatkozta Marius Dumitrescu, az OrtoProfil marketing és informatikai igazgatója.

A díjátadásról szóló videót ide kattintva meg lehet tekinteni.

Köszönetet szeretnék mondani a partnereknek és a barátoknak, akik hittek a projekt fontosságában és megvalósításában. Büszke vagyok a ScoliCamp résztvevőire, akik a tábor keretén belül önbizalommal, új terápiás ismeretekkel gazdagodtak, és az őket támogató közösségnek is meg szeretném köszönni, hogy megértésükkel és türelmükkel támogatták a fiatal táborozókat a nehéz pillanatokban is amikor bátorságra volt szükségük a gerincfűzőt viselő lányoknak akkor, amikor fel kellett vállalniuk, hogy ők mások”.-nyilatkozta Szilágyi Zsolt, az OrtoProfil gyógytornásza.

Kapcsolattartó személy:

Csatlós Orsolya,

Kommunikáció és közkapcsolatok koordinátor/ Digital Marketing

Mobil: +40 734730024

Recunoaștere națională pentru tabăra ScoliCamp – Prima Tabără de Scolioză din România

Tîrgu Mureș, 09.22.2017

Recunoaștere națională pentru tabăra ScoliCamp – Prima Tabără de Scolioză din România

COPAC (Coaliția Organizațiilor Pacienților cu Afecțiuni Cronice din România) a desemnat câștigătorii în cadrul unei ceremonii desfășurate la Teatrul Național din București, la care au participat conf. dr. Florian Bodog, ministrul Sănătății, conf. dr. Diana Păun, consilier de stat Departamentul de Stat Președinția României, oficiali din sănătate, medici, asistenți medicali, reprezentanți ai asociațiilor de pacienți și altor ONG-uri din sănătate. Tabăra ScoliCamp – Prima Tabără de Scolioză din România a câștigat Premiul Publicului la categoria “Inovație în sprijinul pacienților”.

Copac

Pentru prima dată în România, tinerii cu scolioză au participat la o Tabără de Scolioză, inițiată de OrtoProfil România, pe lângă terapia specifică având ocazia să învețe cum să trăiască într-o relație de prietenie cu corsetul, să primească mai multe informații despre problemele lor de sănătate și să participe la un grup de suport, moderat de către un psihoterapeut. Prima ediție a taberei ScoliCamp s-a desfășurat în perioada 7-12 august 2016, la Tîrgu-Mureș, urmând  a doua ediție în 7-12 august 2017.

Video decernarea Premiului COPAC

Cred cu tărie, că Inovația nu trebuie să se oprească la nivelul tehnologiei medicale, a dispozitivelor sau tratamentelor medicamentoase și trebuie să țină cont de toate punctele de interacțiune cu pacientul, acest lucru incluzând și serviciile. Tratamentul multidisciplinar al scoliozei prin organizarea taberelor în care sunt prezenți kinetoterapeuti, psihoterapeuti, nutriționiști, cosmetologi, profesori de sport, instructori de dans, tehnicieni specializați în crearea corsetelor personalizate Cheneau, familii (pacienții alături de familiile lor) este o inovație la nivelul țării noastre și care va ajunge în curând o tradiție, fiind organizată deja a doua  ediție.”-a declarat Marius Dumitrescu, Director Marketing și IT, OrtoProfil România.

Vreau să mulțumesc tuturor partenerilor și prietenilor care au ințeles importanța proiectului nostru și l-au făcut posibil prin implicare și pasiune. Dar cel mai mult vreau să mulțumesc și să transmit cât de mândru sunt de pacienții care trec prin această experiență și pleacă îmbogățiți, nu doar cu tehnici noi de terapie, multă încredere în sine și disciplină în purtarea corsetului, ci și cu prieteni pe viață care îi înțeleg foarte bine prin ceea ce trec și îi susțin atunci când au nevoie de curaj ca să fie diferiți.”-a declarat Szilágyi Zsolt, kinetoterapeut al Centrului Naţional de Reabilitare OrtoProfil România.

Persoana de contact – relații publice:

Orsolya CSATLÓS,

Coordonator Relații Publice/ Digital Marketing

Mobil: +40 734730024

E-mail: ocsatlos@ortoprofil.ro

 

 

Az OrtoProfil Románia Silicon House műhely elnyerte a Magyar Termék Nagydíjat

2017 szeptember 7, Marosvásárhely

 Az OrtoProfil Románia Silicon House műhely személyre szabott, egyedi kivitelezésű protézis termékcsaládja elnyerte a Magyar Termék Nagydíjat, valamint a ProfessionCert Kft. és a Sérültek.hu Magazin különdíját  a Magyarország Országházában megszervezett díjátadó ünnepségen.

2

A Silicon House a marosvásárhelyi székhelyű OrtoProfil Prod Románia Kft speciális ortopédiai műhely, nem csak Romániában, de Közép-Kelet-Európában is egyedülálló szolgáltatásokat nyújt pácienseinek. A 2013-tól működő műhely személyre szabott, egyedi kivitelezésű, a legmodernebb eszközökkel és technikával előállított ujj-, részleges kéz- és láb protéziseket, valamint 2017 júliusától egyéni mellprotéziseket is készít.

Innováció és fejlődés

Dr. Boga Ferenc Vilmos, az OrtoProfil ügyvezető igazgatója elmondta, hogy “az Ortoprofil Románia keretén belül működő Silicon House műhely termékei úgy hazai, mint magyarországi pácienseink számára elérhetőek. Figyelembe véve, hogy a protézisek manufakturális módszerrel, a szilikon rétegzésével, egyedi mintázással készülnek, termékeink jótállását technikusaink szakértelme és több éves tapasztalata adja.”

Frunda György, az OrtoProfil elnöke szerint “a  Magyar Termék Nagydíj valamint a ProfessionCert Kft. és a Sérültek.hu Magazin különdíja bizonyítja, hogy termékeink kifogástalan minőségűek, amelyeket nem csak itthon, hanem már külföldön túl is elismernek. A 2013-tól működő Silicon House műhely az új és innovatív technikának  és a külföldön képzett ortopéd technikusaink szakértelmének köszönhetően folyamatosan fejlődik azért, hogy pácienseink teljes és minőségi  életet élhessenek.

Itthon és határon túl is

A Silicon House szakemberei, ortopéd technikusai, Bíró Attila Zsolt és Simonfi Csaba és minden protézist kézzel, úgynevezett manufakturális módszerrel állítanak elő, gondoskodván arról, hogy a termékek teljes mértékben megfeleljenek a páciensek igényeinek. Bíró Attila Zsolt, a Silicon House ortopéd technikusa így nyilatkozott: “A Magyar Termék Nagydíj elnyerése is azt tükrözi, hogy nem csak hazánkban, hanem a határon túl is jelenősen megnőtt e nyújtott szolgáltatás fontossága és szükségszerűsége. Nagy örömmel és büszkeséggel tölt el, hogy a befektetett munkának megvan a gyümölcse. Sokat köszönhetünk pácienseinknek, hiszen erejük és élni akarásuk ember feletti és példaértékű, így általuk mi is fejlődünk.”

Simonfi Csaba megjegyezte, hogy “az orr-, mell-, alsó- és felső végtag protézisek mind egy, erre a célra kifejlesztett, speciális szilikonból készülnek, mely színezhető, könnyen formálható és alakítható anyag, ami nem irritálja a bőrt. Kijelenthetem, hogy a szilikonból gyártott protézisek nem csak esztétikailag, hanem funkcionalitásuk szempontjából is  kulcsfontosságúak.”

A Magyar Termék Nagydíj Pályázatot 2017-ben huszadik alkalommal írták ki és valósították meg. Az előző évekhez hasonlóan a kiemelkedő sikerrel szerepelt pályázók és pályázatok számára, teljesítményük további elismeréséül a Kiírói Tanács, a kiírók külön-külön, valamint különböző cégek, főhatóságok és civil szervezetek további értékes különdíjakat ajánlottak fel.

1

Inovație acasă și dincolo de granițe

Tîrgu Mureș, 7 Septembrie 2017. Produsele personalizate ale Atelierului OrtoProfil Silicon House România au câștigat distincția “Hungarian Quality Product” și premiile speciale acordate de ProfessionCert și Sérültek.hu Magazin, la Gala Premiilor Hungarian Quality Product Award.  Ceremonia de premiere a avut loc în data de 5 septembrie 2017 la Budapesta, în Parlamentul Ungariei.

2

Scopul acestui eveniment, aflat la cea de-a XX-a ediție, este de a recunoaște calitatea superioară a produselor și serviciilor aflate în competiție, promovează dezvoltarea ofertelor competitive pe piața internațională și sprijină consumatorii în alegerea produselor și serviciilor de calitate.

Nu doar funcționalitate, ci și estetică

Silicon House din cadrul OrtoProfil este unicul atelier din România specializat în fabricarea protezelor din silicon. Fiecare proteză este creată manual. Pe lângă scopul estetic, folosirea unei proteze de silicon are multe avantaje funcționale. Cu ajutorul unei proteze de deget, care oferă contrasprijin, pacientul poate răsuci o cheie, poate folosi tastatura unui telefon mobil sau calculator. Proteza de picior, din silicon, utilizabilă în orice tip de încălțăminte, asigură mersul fiziologic.

Potrivit lui Frunda György, președintele companiei OrtoProfil România, “Hungarian Quality Product” și premiile speciale acordate de ProfessionCert și Sérültek.hu Magazin reprezintă o recunoaștere a eforturilor OrtoProfil de a asigura paciențiilor dreptul la o viață de calitate. Protezele din silicon oferă nu doar funcționalitate, ci readuc și estetica naturală a membrului protezat, oferind pacientului și confortul psihic de care are atât de multă nevoie “.

Dr. Boga Ferenc Vilmos, Directorul General al companiei OrtoProfil, a menționat că “Atelierul Silicon House, care funcționează în cadrul companiei Ortoprofil România, este disponibil atât pacienților din România, cât și pacienților din Ungaria. Având în vedere că protezele sunt create manual, prin stratificarea siliconică și modelarea unică, produsele personalizate individual răspund tuturor exigențelor”.

Specialiștii Silicon House, tehnicienii ortopezi Simonfi Csaba și Bíró Zsolt Attila afirmă că atenția la detalii este foarte importantă și pot cosmetiza și unghiile acestor proteze de silicon. Astfel, noile proteze de degete au unghii confecționate din acril, iar dacă pacientele doresc, aceste unghii pot fi mai lungi,  gen ”manichiură franțuzească” și pot fi și lăcuite.

1

 

ScoliCamp 2017 – proiect inovativ pentru tratamentul multidisciplinar al scoliozei

Târgu Mureș, 11.08.2017 – OrtoProfil România, producător și distribuitor național de dispozitive medicale, alături de Centrul Terapie pentru Mișcare, centru de fizioterapie din București, organizează în perioada 6 – 12 august 2017, la Târgu Mureș, cea de-a II-a ediție a Taberei de Scolioză – ScoliCamp – prima tabără de acest tip din România. Înglobând un concept inovativ și unic, tabăra abordează integrativ problema scoliozei la copii și adolescenți printr-un program complex, ce cuprinde terapii moderne în managementul scoliozei, consiliere psihologică, integrare și acceptare socială.

Corsetul nu este dușmanul adolescenței, ci este un prieten care o ajută. Printr-un tratament corespunzător, într-o perioadă variabilă de până la 5-6 ani, adolescentele se pot însănătoși. Colegii mei, care lucrează zilnic în tratamentul acestei afecțiuni, au observat că aceste tinere sunt de multe ori discriminate și tratate cu răutate de către colegii de la școală. De asemenea, deseori, profesorii și părinții le sfatuiesc să nu facă sport, să se menajeze, fără să știe că, de fapt, activitatea sportivă este chiar recomandată. Tocmai de aceea, în tabără, participantele au înotat în lacul Ursu de la Sovata, s-au plimbat în salina de la Praid și au jucat baschet. Întreaga societate are o răspundere mare față de acești copii. Trebuie să-i ajutăm să se integreze, să nu aibă rețineri, să-și dea seama că sunt egali copiilor care nu au această afecțiune. Avem responsabilitatea să îi ajutăm atât pe ei, cât și pe părinții lor, și, consecvent principiilor noastre, organizăm aceste tabere care ne dorim să devină treptat un ajutor pentru copii, pentru comunitățile locale din care fac parte, pentru ca ei să se poată însănătoși cât mai repede” a declarat György Frunda, Președintele OrtoProfil România, în cadrul conferinței de presă desfășurată joi, 10 august, la Târgu Mureș.

În acest context, Președintele OrtoProfil s-a adresat și Casei Naționale de Asigurări de Sănătate privind interzicerea corsetelor standard, nepersonalizate: Fac apel la cei care adoptă normele la nivelul Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate ca aceste corsete standard, tipizate, să fie interzise, în interesul copilului. E ca și cum ai purta numărul 42 la încălțăminte și ai fi obligat să porți un pantof cu numărul 40. Dacă îl pui să poarte un corset care nu este individualizat pe copilul respectiv, îi faci mai mult rău. De aceea, prin norme, trebuie să se prevadă obligativitatea ca adolescentul să fie văzut de un medic de specialitate și să i se prescrie un corset adecvat.”

În ceea ce privește programul terapeutic din cadrul ScoliCamp, acesta este coordonat de către Szilágyi Zsolt, kinetoterapeut al Centrului Naţional de Reabilitare OrtoProfil și Bogdan Goga, kinetoterapeut și fondatorul Centrului Terapie pentru Mișcare. Aceștia au pregătit pentru participantele din ScoliCamp un program ce constă în sesiuni intense de exerciții și activități interactive de mișcare în corset.

Szilágyi Zsolt, kinetoterapeut al Centrului Naţional de Reabilitare OrtoProfil, a povestit despre importanța terapiei Schroth:Pacienții pe care îi tratăm au o scolioză idiopatică, o problemă de creștere pe care majoritatea nu o cunosc atât de bine. Terapia Schroth este o terapie specifică ce tratează scolioza conform deformării, concepută de Katharina Schroth, o pacientă care suferea la rândul său de scolioză. Practic, aceasta a conceput și dezvoltat terapia Schroth, pe corpul ei, în urmă cu aproape un secol. Astăzi, terapia a evoluat, reînnoindu-se în fiecare an cu diferite accesorii și exerciții. Aș dori să mai adaug că în centrul nostru am ajuns la un nivel avansat de tratare a scoliozei, toți copiii având rezultate, unii mai spectaculoase, alții poate mai puțin. În această tabără, ne-am gândit să completăm în mare măsură tratamentul nostru de zi cu zi și prin forța grupului. Ne-am gândit ca participantele să se cunoască mai bine între ele și să le demonstrăm că acest corset, care pentru mulți înseamnă ceva foarte drastic, nu este așa de rigid, funcționând asemănător unui aparat dentar. Scolioza este prezentă 24 de ore din 24 și nu putem compensa doar cu o oră de terapie specifică. Astfel, dorim să demonstrăm că prin mișcarea într-un corset bine conceput și bine construit, coloana vertebrală se poate îndrepta.

În completarea sa, kinetoterapeutul Bogdan Goga, fondatorul Centrului Terapie pentru Mișcare, a declarat: “Vedem chiar și în rândul specialiștilor că nu este foarte bine cunoscut protocolul de tratament al scoliozei și cum ar trebui abordată această patologie. Dacă vorbim despre un circuit al pacientului, medicul școlar și medicul de familie joacă un rol primordial în depistarea precoce a scoliozei. Odată depistată, de la medicul de familie, pacientul trebuie să ajungă la un medic specialist ortoped, care decide dacă se impune purtarea unui corset. În această tabără am încercat să-i dăm o formă mai tinerească terapiei, o formă pe care copii o vor accepta mult mai repede. În fiecare zi, am dedicat peste două ore unui program intens de kinetoterapie care îmbină exercițiile specifice terapiei după principiile Schroth, respectiv exerciții de respirație tridimensională și de postură, cu exerciții de stretching și diverse activități sportive, menite să le redea pacientelor o poziție maximă corectivă și un tonus muscular adecvat.”

La eveniment a participat și doamna psihoterapeut Ciucă Monica, coordonatorul programului de dezvoltare personală din tabără, care a afirmat: “Sunt mama unei fetițe cu scolioză. Nu a fost ușor, dar am avut șansa să ajungem aici și să avem rezultate importante. Cred că punctul forte al taberei este puterea grupului. Fetele s-au susținut una pe cealaltă, au făcut o echipă și și-au asumat purtarea corsetului chiar și în public. Sunt fete care și-au povestit experiențele personale, poate pentru prima dată în afara familiei, fapt care ne-a dat șansa să înțelegem ce se întâmplă cu ele, prin ce trec emoțional. Fetele m-au învățat că orice este posibil. Ele înoată, merg pe bicicletă, joacă baschet, fac roata purtând corsetul. Aceste fete sunt ca orice alt adolescent, firești, calde, delicate și, în același timp, puternice, având foarte multe de oferit.”

Mihalcea Alexia, participanta în cadrul ediției a II-a a  taberei, ne-a dezvăluit povestea ei: “Acum un an am aflat că am scolioză și am început cu kinetoterapia clasică. Am făcut 6 luni însă nu mi-a adus niciun rezultat, ba dimpotrivă, scolioza s-a agravat. Apoi, mi s-a recomandat terapia Schroth și am fost foarte norocoasă deoarece am descoperit o nouă abordare pentru scolioză și am început să fac exerciții specifice. Acum 5 luni am primit primul corset. La început mi-a fost greu pentru că nu eram obișnuită cu el. Însă nu trebuie să mă dau bătută și trebuie să lupt pentru îndreptarea coloanei mele. Experiența din tabără a fost minunată: m-am simțit mult mai bine, am făcut mai multe lucruri purtând corsetul, mi-am perfecționat terapia și, cel mai important, am simțit că nu sunt singură. Mi-am dat seama că în viață trebuie întotdeauna să faci parte dintr-o echipă, orice ar fi. Colegele mele m-au învățat că nu trebuie să îmi fie frică să vorbesc despre scolioză pentru că orice este posibil. Putem să învingem scolioza datorită terapeuților și datorită nouă, în primul rând, și prin purtarea corsetului timp de 23 de ore din 24”.

ScoliCamp continuă și zilele acestea cu programul de terapie stabilit, precum și cu numeroase alte activități de relaxare și socializare. Multumim tuturor partenerilor care s-au alăturat celei de-a doua ediții a taberei de scolioză ScoliCamp și care au făcut posibilă desfășurarea ei: Centrul Terapie Pentru Mișcare, Inspectoratul Școlar Județean Mureș, cu sprijinul Universității de Medicină și Farmacie Târgu Mureș – Centrul de Nutriție și Dietetică, AroND – Asociația Română de Nutriție și Dietetică, Revista Health, M&CO Training, Academia Velo, Pastel Graph, GrafisART, BBImage, eGraphix, Zeppelin Bistro, Arena Hotel, Solaris, Hotel Concordia, Apollo Welness Club, Pensiunea Isuca, Big Mama, Duda Trans și Aqua Day Spa.

*OrtoProfil Prod Romania este prima firmă de profil din Romania, ocupând locul întâi în topul producătorilor și distribuitorilor de dispozitive medicale. Din dorința de a fi cât mai aproape de pacienți, OrtoProfil a deschis 45 de filiale la nivel național, inaugurate în reședințele de judet din țară. Evaluată de Casa Națională de Asigurări de Sănătate (CNAS), compania OrtoProfil are contracte de furnizare a dispozitivelor medicale încheiate cu toate Casele de asigurâri de sănătate județene din țară, acest lucru făcând posibil ca pacienții să beneficieze de subvenția oferită de CNAS. Pentru mai multe informații, vă rugăm să vizitați: www.ortoprofil.ro sau https://www.facebook.com/OrtoProfil.Romania/

**Terapie pentru Mișcare este un centru de fizioterapie ce abordează integrativ problemele pacientului prin utilizarea unor practici moderne precum: terapia Schroth, terapia Vojta, osteopatia, recuperarea uroperineală, drenajul limfatic, fizioterapia, stimularea electrică funcțională, terapia Bowen, kinetoterapia, terapia manuală, kinesiotapingul, reeducarea posturală, crioterapia și masajul. Pentru mai multe informații, vă rugăm să vizitați: www.terapiepentrumiscare.ro sau https://www.facebook.com/TerapiePentruMiscare/

ScoliCamp 3ScoliCamp 1

Osztrák innovatív technológiával gyártott talpbetét mostantól Romániában is

01.08.2017, Marosvásárhely

A lúdtalp és bokasüllyedés elváltozás a populáció nagy százalékát érinti. Az OrtoProfil elérhetővé teszi az osztrák fejlesztésű OrthoMove 3D talpbetét gyártási technológiát. Marosvásárhelyen, a terepduatlon és terepriatlon európai bajnokság keretén belül került elsődleges bemutatásra az űrkutatásban kifejlesztett speciális anyagrészeket is tartalmazó talpbetét.

Nem csak korrekciós talpbetét gyártásra alkalmas, hanem a sportolók számára kialakított talpbetét előállítására is.  A talpbetét megfelel biciklizésre, síelésre, szaladásra és minden más sportban használni lehet.

A talpbetét megfelelő kiválasztása

Az idő múlásával, a túlterhelés következtében, a láb szalagrendszere lazulhat és ebből kifolyólag az  egyén könnyebben fáradhat az instabilitás kialakulása miatt. Ez nem szabályszerűség, mivel vannak sportolók, akik életük nagyrészében sportolnak és nincs szükségük segédeszközre, másoknak viszont szükséges a gyengébb csontfelépítésük, szalagrendszerük miatt.

A sport talpbetéteknél az elsődleges szempont, hogy egyéni méretekre gyártják. Nem korrekciós talpbetétek, mert a sportolás közben a talp, a plantáris izomzat magas terhelésnek van kitéve. Azoknál a talpbetéteknél amelyek biciklizésre vagy szaladásra van kifejlesztve, hiányzik a haránt boltozat, mert sportolás közben ez túlságosan kényelmetlen lenne. A sport talpbetéteknél fellelhető a sarok puhítás, különleges puhító anyag amit az űrkutatásban fejlesztették ki.”- ismerteti  Háromszéki Boldizsár, az OrtoProfil ortopéd tehnikus szakembere.

 A technológia bemutatása

A talpbetétek előkészített állapotban érkeznek meg Ausztriából. A páciensnek egy vákum matracra kell helyeznie a lábát. Vákum segítségével kialakítható az egyéni talplenyomat. Ezt követően egy előmelegített talpbetétet helyeznek a láblenyomatra, ez pár percet tart. A páciens egy kész talpbetéttel távozhat. A talpbetétek előnye, hogy újraformálhatók vákum hatására: megformálódik a láblenyomat, a matrac felveszi a láb mintáját (boltozatait).

A talpbetét előmelegítéshez 2 modult használunk: 2D és 3D. Akkor használják a 2D-s melegítőt, amikor a talpbetéteknek csak a hátsó sarok részét kell alakítani, ezek vonatkoznak inkább az adott sport talpbetétekre. 3D-re akkor kapcsolunk át  amikor az egész felületet kell felmelegíteni.”-ismerteti Náznán Lóránd, az OrtoProfil munkatársa.

A közeljövőben Marosvásárhelyen kívül Bukarestben, Szebenben, Kolozsváron és Craiovában is elérhető lesz az osztrák innovatív technológiával gyártott talpbetét.

20294175_1580410898697992_6616249147986804129_n